Deși a abandonat în sferturi la US Open, Carlos Alcaraz a avut o evoluție apreciată. După două meciuri de cinci seturi câștigate, sportivul iberic a recunoscut că oboseala și-a spus cuvântul.

Carlos AlcarazFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

La doar 18 ani, Alcaraz a fost nevoit să abandoneze după 68 de minute de joc, la 6-3 și 3-1 pentru canadianul Felix Auger-Aliassime.

Carlos Alcaraz - ”Nu sunt dezamăgit”

"Este foarte dificil să termin turneul în acest fel. Nu am avut de ales. Trebuie să am grijă de corpul meu pentru a fi sănătos, nu? Nu m-am simţit suficient de bine pentru a continua să joc, aşa că a trebuit să renunţ. Adductorul drept a fost principala problemă. Înainte de joc, am simţit-o. Am început jocul controlând durerea, dar de la sfârşitul primului set şi la începutul celui de-al doilea a început să doară din ce în ce mai mult.

Am jucat două meciuri de cinci seturi (n.r. - înainte de acest sfert de finală), cu un nivel bun de joc şi cu o intensitate mare. Nu sunt obişnuit să fac acest fel de meciuri. A fost greu să mă recuperez.

Nu sunt dezamăgit, a fost un turneu mare pentru mine. Aceste meciuri mi-au oferit multă experienţă. Cred că m-au făcut mai matur. Am jucat un tenis bun. Şi sunt foarte fericit că am jucat primul meu sfert la un grand slam",a declarat Alcaraz, potrivit News.ro.

Fiind pe locul 55 mondial la începutul Grand Slamului american, Alcaraz va urca până pe 38, cea mai bună clasare a carierei.

Aflat pe locul 15 în ierarhia mondială, Felix Auger-Aliassime se va duela pentru un loc în marea finală cu Daniil Medvedev, al doilea favorit de la Flushing Meadows.