Carlos Alcaraz (18 ani) a făcut senzație la US Open, turneu unde a avut o evoluție îndelung apreciată. Ibericul s-a oprit însă în sferturi: a abandonat din cauza unei probleme fizice în momentul în care era condus cu 6-3, 3-1 de Felix Auger-Aliassime.

Carlos AlcarazFoto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

Locul 55 ATP, Alcaraz s-a accidentat la adductorul drept și a fost nevoit să abandoneze după 68 de minute de joc. Ibericul era condus cu 6-3 și 3-1 de Felix Auger-Aliassime.

Canadianul face astfel pasul în semifinalele de la US Open, cel mai bun rezultat din carieră pentru sportivul în vârstă de 21 de ani (antrenat de Toni Nadal, celebrul unchi al lui Rafa).

Aflat pe locul 15 în ierarhia mondială, Felix Auger-Aliassime se va duela pentru un loc în marea finală cu Daniil Medvedev, al doilea favorit de la Flushing Meadows.

De știut:

  • Felix Auger-Aliassime este primul canadian care ajunge în semifinale la US Open în istoria competiţiei, care începe în 1881.
  • De asemenea, este şi cel mai tânăr jucător care reuşeşte această performanţă la US Open după argentinianul Juan Martin Del Potro, care a câştigat trofeul în 2009.

Vor mai avea loc în sferturi:

Novak Djokovic (1) vs Matteo Berrettini (6)

Alexander Zverev (4) vs Lloyd Harris (46 ATP)

Rezumatul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Carlos Alcaraz: