Novak Djokovic și-a respectat statul de favorit al turneului și a trecut în optimile US Open de americanul Jenson Brooksby. Înfrângerea favoritului publicului a lăsat SUA fără vreun reprezentant în sferturi la Flushing Meadows în ambele probe de simplu pentru prima dată în 140 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorii americani au câștigat 85 de titluri la masculin și 92 la feminin în istoria turneului defășurat pentru prima oară în 1881.

La ediția actuală, Novak Djokovic l-a eliminat pe ultimul reprezentant al SUA pe tabloul principal la US Open, Jenson Brooksby. Sârbul a trecut, 1-6, 6-3, 6-2, 6-2, de americanul Brooksby, lăsând SUA pentru prima oară în istoria de 140 de ani a turneului fără reprezentanți în sferturi, atât la simplu feminin cât și la masculin, conform Reuters.

La feminin, senzația Emma Răducanu a eliminat-o pe ultima reprezentantă americană pe tabloul feminin, Shelby Rogers, cu 6-2, 6-1. Rogers a produs surpriza în turul trei, când a eliminat-o pe Ashleigh Barty.

Reilly Opelka, jucător de tenis american învins de Lloyd Harris luni, a declarat după partidă că nu crede că urmează în viitorul apropiat o eră de dominare americană în tenisul mondial.

Andy Roddick a câștigat ultimul Grand Slam la masculin pentru americani, triumfând la US Open în 2003.

Sofia Kenin a câștigat pentru ultima oară un Grand Slam la feminin pentru SUA, Australian Open, în 2020.