Învinsă de Elina Svitolina (3-6, 3-6) în optimile de la US Open, Simona Halep a explicat că a comis prea multe erori neforțate și că nu a luat cele mai bune decizii în momentele importante ale partidei. De asemenea, românca a vorbit despre ce urmează pentru ea după turneul de la Flushing Meadows.

Simona HalepFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Simona Halep, după ce a pierdut în optimi la US Open:

  • "A fost un meci dificil, a jucat foarte bine, foarte constant şi nu a greşit mult, a fost puternică pe picioare, a alergat foarte bine, tot creditul pentru ea, a avut un meci foarte bun.
  • În ceea ce mă priveşte pe mine, am fost un pic obosită, un pic stresată de meci. E normal, dar a fost un turneu bun şi iau doar partea pozitivă din această săptămână. Am fost stresată pentru că am ştiut că o să fie un meci greu şi am fost şi obosită după trei jocuri bune aici. Când nu ai multe meciuri, eşti întotdeauna stresată înaintea unei partide, dar una peste alta cred că am făcut o treabă bună aici şi rămân cu gândurile pozitive.
  • Sunt bine, pozitivă de cum am jucat, de cum mă simt, fără durere, fără accidentări, iar acesta este lucrul cel mai important. Acum am nevoie de puţină odihnă şi să mă gândesc la ceea ce trebuie să fac mai bine împotriva ei. Ea avut şanse mai bune pentru că a jucat mult anul acesta şi are o încredere foarte ridicată.
  • Cred că a fost o zi bună. Am comis prea multe greşeli neforţate, cred că m-am grăbit, am exagerat uneori şi ea a răspuns foarte bine. Dacă aş fi fost mai răbdătoare, cred că ar fi fost mai bine. Alergarea a fost acolo, loviturile au fost la fel, dar a lipsit un pic de concentrare şi răbdare. La acest nivel trebuie să fii sută la sută la toate aspectele.
  • Merg acasă acum, mă odihnesc un pic, deoarece mă simt bine, dar corpul este obosit, trebuie să mă liniştesc şi apoi voi decide ce voi juca după ce voi vedea cum mă simt. În mod normal voi merge la Indian Wells, dar nu ştii niciodată după o lungă pauză cu accidentări, trebuie să mă consult din nou medicii mei, cu echipa mea, dar voi merge în mod normal. Obiectivul meu este să mai joc în acest an, să mai am nişte meciuri, dar în acelaşi timp vreau să mă protejez. Dacă îmi spune corpul să o las mai uşor, o să o fac.
  • Acum am luat o pauză pentru că a trebuit din cauza accidentării. Bineînţeles că m-am simţit afectată din punct de vedere psihic de-a lungul timpului, pentru că am jucat la cel mai înalt nivel în fiecare săptămână, în fiecare an, de opt ani, dar când revin acasă, am timp să văd ce am realizat, viaţa este mult mai bună cu tenisul, cu ceea ce mi-a dat tenisul şi niciodată nu m-am gândit că tenisul este ceva rău în viaţa mea, aşa că m-am bucurat mereu să joc, este pasiunea mea şi de fiecare dată când mă întorc pe teren mă simt bine, mă simt fericită. Bineînţeles, uneori sunt frustrată, supărată, tristă de cum am jucat sau că am pierdut un meci, dar văd numai lucrurile pozitive din tenis, ceea ce de fapt ne oferă el" - Simona Halep, într-o conferinţă de presă.

Prea grăbită și fără o liniște interioară care să-i dea echilibrul necesar în momentele importante, așa a părut Simona Halep de-a lungul partidei cu Elina Svitolina. Diferența s-a făcut în ambele seturi în același celebru game șapte, jucătoarea din Ucraina împunându-se cu un dublu 6-3, după un duel de o oră și 16 minute.

Statistica partidei Halep vs Svitolina

Ași: 2-5

Duble greșeli: 1-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 53% - 71%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 44% - 50%

Puncte câștigate la fileu: 77% (10/13) - 56% (9/16)

Puncte de break câștigate: 2/4 (50%) - 4/11 (36%)

Lovituri câștigătoare: 24-16

Erori neforțate: 21-14

Total puncte câștigate: 51-65

Distanță acoperită: 3564,7 metri - 3620,7 metri

Durată meci: 1h 16 min.