Prea grăbită și fără o liniște interioară care să-i dea echilibrul necesar în momentele importante, așa a părut Simona Halep de-a lungul partidei cu Elina Svitolina. Diferența s-a făcut în ambele seturi în același celebru game șapte, jucătoarea din Ucraina împunându-se cu un dublu 6-3, după un duel de o oră și 16 minute. Din păcate, Halep părăsește US Openul în optimi.

Simona HalepFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Statistica partidei Halep vs Svitolina

Ași: 2-5

Duble greșeli: 1-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 53% - 71%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 44% - 50%

Puncte câștigate la fileu: 77% (10/13) - 56% (9/16)

Puncte de break câștigate: 2/4 (50%) - 4/11 (36%)

Lovituri câștigătoare: 24-16

Erori neforțate: 21-14

Total puncte câștigate: 51-65

Distanță acoperită: 3564,7 metri - 3620,7 metri

Durată meci: 1h 16 min.

Rezumatul partidei dintre Halep și Svitolina:

Sursa video: Eurosport

Desfășurarea meciului Simona Halep - Elina Svitolina din optimi de la US Open (3-6, 3-6)

3:6 Serviciul nu o ajută pe Simona. Halep revine însă cu o minge câștigată de lângă fileu. Punct superb care îi revine Elinei, Simona a și alunecat în momentul în care a returnat. Sunt două mingi de meci, după un rever în lungul liniei care se duce mult în aut. Prima minge de meci este ratată: Svitolina a lovit cu toată puterea. Vine și un as, cele două ming de meci sunt salvate.

Simona nu mai aleargă după o minge, apare a treia șansă de meci pentru Svitolina. De această dată, Halep nu mai are resurse să mai revină: trimite în fileu, iar US Openul din 2021 s-a încheiat aici pentru sportiva noastră...

3:5 Rever blocat al Simonei: mingea cade pe linie. Svitolina servește precis, iar avantajul este unul evident din acest punct de vedere. Al cincilea as, iar limbajul trupului nu este unul dătător de speranțe în cazul Simonei. Se face 5-3, Svitolina este la un game distanță de calificarea în sferturi.

3:4 Cu ajutorul forehandului Simona câștigă un punct intens. Svitolina răspunde cu un rever în lungul liniei. Game foarte important, la 3-3 s-a rupt echilibrul în primul set. Voleul Simonei este unul slab, iar Svitolina câștigă punctul de la fileu: minge de break pentru Elina. Simona salveaza mingea de break cu o dreapta inside-in superbă. Simonei nu-i ies pașii pe un forehand de pe mediană, iar acum apare a doua minge de break. Serviciul o salvează pe Halep. Cât dramatism...Simona face diferența cu o dreaptă inversă: ce punct!

Elina simte momentul foarte bine și atacă pe o minge mai scurtă: încă o egalitate. Mingea cade pe tușă, iar Simona nu mai poate returna: este a treia minge de break din acest game. Elina joacă doar la așteptare, iar Halep ratează un rever în lungul liniei. A venit, din păcate, breakul.

3:3 Svitolina pierde un duel de la fileu, eroare mare a sportivei din Ucraina. După ce a ratat un forehand, Simona a aruncat racheta. Sunt mulți nervi. Departe de minge, Halep ratează un backhand. Game câștigat de Elina fără mari probleme, s-a restabilit egalitatea.

3:2 Scurtă inspirată a Simonei.Game foarte bun făcut de Halep, se află pe un val de încredere după acel break. Încă un passing excelent, iar acum Simona a trecut în avantaj pe tabelă în setul al doilea.

2:2 Este un moment foarte greu pentru Simona, are nevoie de un restart la nivel mental. Pare foarte nervoasă.Elina joacă la așteptare, o împinge pe Halep tot mai în spatele liniei de fund, iar punctele îi revin sportivei din Ucraina. Vine un retur direct câștigător al Simonei, a fost a 13-a lovitură câștigătoare din acest meci. Plimbată dintr-o parte în alta, Halep nu mai poate returna peste fileu cu forehandul. Sunt două mingi de 3-1 pentru Elina. Al doilea retur câștigător al Simonei, de această dată în cross lung. Dublă greșeală a Elinei, poate fi un moment important pentru Halep. Dintr-o defensivă grea, Simona găsește un passing senzațional (nu este nicio exagerare). Halep face breakul.

1:2 Svitolina are mai multă răbdare, e și normal la adăpostul setului câștigat. Simona se precipită în unele momente, atacă și când nu este cazul. Vine și o dublă greșeală, sunt două mingi de break pentru Svitolina. Backhand în lungul liniei perfect, schimbare de direcție inspirată a Simonei. Eroarea vine tot de pe rever, mingea nu trece din banda fileului, iar Svitolina conduce cu break în setul al doilea.

1:1 Este un adevărat meci de șah, în care fiecare mutare (lovitură) contează. Elina beneficiază de ajutorul primului serviciu, este o armă importantă. Dreapta inside-in minunată a Simonei: tot punctul a fost construit perfect. Svitolina mai vine cu un as la exterior în careul de par (40-30). Senzația este aceea că Simona putea face mai mult, însă gameul merge în statistica Elinei.

1:0 Este nevoie de o reacție rapidă din partea Simonei, care să întrerupă seria de gameuri a adversarei. Sunt deja 14 erori neforțate în dreptul sportivei noastre. De la 30-0 pentru Halep se ajunge la minge de break pentru Svitolina. Halep are răspunsurile la ea, salvează mingea de break și câștigă primul game din setul al doilea (cu ceva emoții).

3:6 Este un pasaj de meci greu pentru Halep: greșește mult cu reverul, iar încrederea pare să se fi destrămat cumva...Retur în fileu cu dreapta, sunt două mingi de set pentru Svitolina.De la 3-3 și 15-40, Simona nu a mai reușit mare lucru, iar primul set merge în dreptul Svitolinei, scor 6-3.

3:5 Pe o minge dificilă (de lângă fileu), Simona se descurcă până la urmă și câștigă punctul. Elina este agresivă și simte bine mingea de la retur (serviciul doi al Simonei este unul ofertant). Încă o eroare, de această dată de pe mediană. Ceva încordare în jocul Simonei. Sunt două mingi de 5-3 pentru Svitolina, iar Halep pare foarte nervoasă. Reverul mai produce o eroare, iar Elina face breakul. Ea conduce acum cu 5-3 și servește pentru a închide setul întâi.

3:4 Ce păcat! Simona ajunge la o scurtă, dar trimite în aut (era o lovitură grea, de sub nivelul fileului). Halep face pasul în față atunci când i se permite, iar atacul de forehand își găsește ținta. Pe o minge din urcare, Svitolina atacă cu reverul, dar lovitura este una ratată. Halep comentează după ce a greșit un rever, Simona a ratat prima minge de break avută în acest game. Dreapta inversă rămâne în plasă, Halep a irosit și a doua minge de break (a fost 15-40). Simona pierde patru puncte la rând, iar apoi dă puțin cu racheta de pământ. Acum presiunea se mută pe serviciul ei...

Reverul în cross o ajută pe Simona să deschidă foarte bine terenul, iar gameul este închis la zero, cu un as. Este 3-3.

Este mult echilibru în acest debut de partidă, fiecare punct are o greutate aparte, avem de-a face cu două defensive excelente.

2:3 Elina găsește constant primul serviciu, iar Simona nu are nicio șansă de la retur (40-0). Svitolina trimite inspirat un contre-pied cu dreapta în cross, iar gameul îi revine fără bătăi de cap. Sportiva din Ucraina conduce acum cu 3-2 în primul set.

2:2 Deși a servit foarte bine, Simona a atacat pe direcția de alergare a adversarei, iar Svitolina a găsit passingul. Încă o dată Halep este neinspirată, iar Elina profită de cadouri. Sunt două mingi de rebreak (15-40). Din păcate, Simona mai face un cadou, iar avantajul se risipește. Este 2-2.

2:1 Simona încearcă să deschidă prima terenul, avem de-a face cu două defensive incredibile. Totuși, Svitolina este mai sigură până acum din spatele serviciului. Contre-pied inspirat al Simonei cu ajutorul forehandului. Halep scoate la limită un atac al adversarei, iar Svitolina ratează complet voleul drive. Minge de break a Simonei, venită după o scurtă foarte bine mascată.

Se aud deja fanii români. Simona apasă foarte bine pe un backhand în lungul liniei, iar Elina este o simplă spectatoare. Primul break al partidei este al sportivei noastre, Halep conduce cu 2-1.

1:1 Elina stă mai bine în schimburi până acum. Simona are un start de meci rigid, pare ușor încordată. Raliu senzațional! Lumea este în picioare, Simona s-a impus și a egalat la 30. Au fost 33 de lovituri! Halep variază perfect, o scurtă, iar apoi un passing minunat. Ce tenis avem încă din debutul partidei!Gameulse prelungește, nivelul este unul foarte ridicat. Cu ceva emoții, Simona își câștigă gameul de serviciu și restabilește egalitatea.

0:1 Partida a început cu Elina la serviciu, iar sportiva din Ucraina își arată deja intențiile ofensive. Svitolina servește perfect, iar gameul este unul de control pentru ea.

Sunt români în tribune, suntem siguri că se vor face auziți pe durata partidei.

Cele două jucătoare se află la încălzire, nu va mai dura mult și va începe marele meci.

Se va juca cu acoperișul tras, organizatorii au luat această decizie de teama ploii.

Mats Wilander spune că Svitolina este ușor favorită.

Nu mai este mult timp și va începe partida de pe Arthur Ashe Stadium, cea mai mare arenă de tenis din lume.

Meciul de pe Arthur Ashe va începe la ora 19:00 (ora României) și va putea fi urmărit în format LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport. Rămâi alături de noi pentru a afla cele mai importante informații în timp real.

Parcursul Simonei Halep până în faza optimilor de la US Open

Până la calificarea în optimile Grand Slamului de la Flushing Meadows, Simona Halep le-a învins pe Camila Giorgi, Kristina Kucova și Elena Rybakina.

Turul III

Simona Halep vs Elena Rybakina 7-6(11), 4-6, 6-3

Turul II

Simona Halep vs Kristina Kucova 6-3, 6-1

Turul I

Simona Halep vs Camila Giorgi 6-4, 7-6(3)

Câți bani a câștigat Halep la US Open 2021

Prin calificarea în optimi, Simona Halep și-a asigurat din partea organizatorilor de la US Open un premiu în valoare de 265.000 de dolari.

Halep vs Svitolina 4-6

Simona Halep și Elina Svitolina s-au întâlnit de 10 ori de-a lungul timpului, scorul fiind 6-4 în favoarea sportivei din Ucraina.

Meciurile directe:

2021: US Open: 6-3 6-3 pentru Svitolina

2019, Turneul Campioanelor: 7-5, 6-3 pentru Svitolina

2019, Wimbledon: 6-1, 6-3 pentru Halep

2019, Doha: 6-3, 3-6, 6-4 pentru Halep

2018, Roma: 6-4, 6-0 pentru Svitolina

2017, Turneul Campioanelor: 6-3, 6-4 pentru Svitolina

2017, Toronto: 6-1, 6-1 pentru Svitolina

2017, Roland Garros: 3-6, 7-6(6), 6-0 pentru Halep

2017, Roma: 4-6, 7-5, 6-1 pentru Svitolina

2013, Sofia: 6-1, 6-1 pentru Halep.

Ce a făcut Simona Halep în istoria participărilor la US Open

2021 - turul patru - 3-6, 3-6 cu Elina Svitolina

2020 - nu a participat din cauza pandemiei de coronavirus

2019 - turul doi - 6-2, 3-6, (4)6-7 vs Taylor Townsend

2018 - primul tur - 2-6, 4-6 vs Kaia Kanepi

2017 - primul tur - 4-6, 6-4, 3-6 vs Maria Sharapova

2016 - sferturi - 2-6, 6-4, 3-6 vs Serena Williams

2015 - semifinale -1-6, 3-6 vs Flavia Pennetta

2014 - turul trei - (6)6-7, 2-6 vs Mirjana Lucic-Baroni

2013 - turul patru - 2-6, (3)6-7 vs Flavia Pennetta

2012 - turul doi - 1-6, 1-6 vs Nadia Petrova

2011 - turul doi - 6-3, 2-6, 2-6 vs Carla Suarez Navarro

2010 - primul tur - 4-6, 6-4, 5-7 vs Jelena Jankovic.

De știut:

  • Simona Halep, care a participat pentru a 11-a oară la Grand Slamul american, s-a calificat pentru a patra oară în optimi.

  • Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 265.000 de dolari şi 240 de puncte WTA.

  • Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015.