​Atacantul islandez Kolbeinn Sigthórsson, acuzat de agresiune sexuală de o tânără, a fost suspendat, vineri, de clubul IFK Göteborg, din Suedia, în "aşteptarea unei anchete interne".

Kolbeinn SigthorssonFoto: ifkgoteborg.se

"Din cauza evenimentelor recente, până la noi ordine, Kolbeinn Sigthorsson nu va participa la antrenamente, meciuri şi alte activităţi ale echipei A. O anchetă internă este în curs pentru a determina ce va face IFK Goteborg în calitate de angajator şi ce va urma pentru Kolbeinn", a anunţat clubul care l-a achiziţionat pe jucător în această vară de la AIK Stockholm.

Trecut pe la FC Nantes şi Ajax Amsterdam, atacantul de 31 de ani a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai Islandei (64 selecţii, 26 de goluri).

El nu a mai fost convocat în lotul Islandei pentru meciurile din preliminariile CM-2022, unde echipa face parte din grupa J, alături de România.

Duminică, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Islanda (KSI) a demisionat după ce două femei au acuzat un jucător al echipei naţionale că le-a agresat şi hărţuit sexual în 2017, una dintre ele acuzând şi federaţia că a încercat să-i cumpere tăcerea.

Thórhildur Gyda Arnarsdóttir, în vârstă de 25 de ani, a declarat pentru televiziunea publică RUV că a depus o plângere după ce a fost victima violenţei şi a hărţuirii sexuale din partea unui membru al echipei naţionale, în timpul unei petreceri la un club de noapte din Reykjavik, în septembrie 2017.

Ea a indicat că jucătorul a recunoscut faptele, şi-a cerut scuze şi i-a plătit o sumă de bani. Potrivit lui Arnarsdóttir, o altă femeie ar fi depus o plângere împotriva aceluiaşi jucător pentru o agresiune sexuală comisă în aceeaşi seară. Tânăra a susţinut, de asemenea, că ştie cel puţin alţi şase jucători implicaţi în cazuri de agresiune sexuală.

Potrivit mărturiei tinerei, un avocat care reprezenta federaţia a întrebat-o dacă vrea să primească o compensaţie financiară - a cărei valoare nu a fost specificată - în schimbul tăcerii ei, lucru pe care l-a refuzat.

Acuzatoarea nu a menţionat numele jucătorului în cauză, dar, potrivit mass-media islandeză, este vorba de internaţionalul Kolbeinn Sigthorsson, fost la Ajax Amsterdam şi FC Nantes, informează News.ro.