Victimă în mai multe rânduri a pauzelor luate de Stefanos Tsitsipas în timpul partidelor, Alexander Zverev a criticat strategia grecului și a afirmat că el nu va apela niciodată la asemenea tertipuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acuzat de Andy Murray că trișează după ce și-a luat mai multe pauze în momentele dificile ale partidei dintre primul tur de la US Open, Stefanos Tsitsipas a făcut același lucru și împotriva francezului Adrian Mannarino.

După ce a pierdut setul al treilea la tiebreak, grecul a mers la vestiar pentru a-și schimba echipamentul. Al treilea favorit de la Flushing Meadows s-a întors după aproape opt minute, a fost huiduit de public, dar s-a mișcat mult mai bine în setul următor și s-a impus cu 6-0.

Alexander Zverev: "Ești locul 3 în lume și faci așa ceva..."

​"S-a întâmplat din nou, se întâmplă în fiecare meci. Nu e normal. Am pățit asta cu el la Roland Garros, Novak a avut parte de același tratament tot la Roland Garros. Apoi, la Hamburg, parcă, Krajinovic s-a lovit de același lucru.La Cincinnati, cu mine, a făcut același lucru, acum se întâmplă din nou. Cred că jucătorii deja s-au obișnuit cu tertipurile lui.

Ești locul 3 în lume, ești în primii 3 din întreaga lume într-un domeniu și faci așa ceva... Nu cred că are nevoie de astfel de jocuri ale minții, e suficient de valoros, e printre cei mai buni din tenis. Astfel de lucruri se întâmplă la juniori și poate la turnee futures și challengers, dar nu pe cele mai mari arene, când ești pe locul 3 în lume.

Ai voie să mergi la vestiar, nu încalci vreo regulă, dar e o lege nescrisă între jucători. Nu poți să stai atâta timp acolo, nu poți să folosești acest tertip ca o strategie. Eu am rupt rachete, am luat-o razna de multe ori, dar sunt mândru de un lucru și așa voi rămâne pentru întreaga carieră: voi câștiga sau voi pierde pe teren, nu mă voi folosi de tertipuri", a spus Zverev.

Stefanos Tsitsipas s-a calificat, miercuri, în turul trei la US Open, după ce l-a învins în patru seturi pe francezul Adrian Mannarino (44 ATP), scor 6-3, 6-4, (4)6-7, 6-0.

În runda următoare, grecul se va duela cu spaniolul Carlos Alcaraz (55 ATP), care a trecut de francezul Arthur Rinderknech (83 ATP), scor 7-6(6), 4-6, 6-1, 6-4.

Citește și:

VIDEO Scandal la US Open după un meci fantastic de cinci seturi: Andy Murray îl acuză pe Stefanos Tsitsipas că a trișat

Cum îl ironizează Andy Murray pe Stefanos Tsitsipas după pauza lungă de toaletă luată la US Open

Dominic Thiem intervine în scandalul dintre Andy Murray și Stefanos Tsitsipas - Părerea surprinzătoare a campionului de la US Open