Simona Halep s-a calificat în turul trei de la US Open după o victorie încântătoare: a 12-a favorită a competiției de la Flushing Meadows a defilat contra Kristinei Kucova (111 WTA), succesul conturându-se în doar 68 de minute, scor 6-3, 6-1.

Simona HalepFoto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

După un început de partidă în care a comis destul de multe erori neforțate (a avut 12 în primul set, 18 în total), Simona și-a găsit ritmul, a câștigat șase game-uri la rând și s-a desprins decisiv în fața jucătoarei din Slovacia. Halep a terminat partida cu 19 lovituri câștigătoare (adversara a avut 10) și a câștigat 76% dintre punctele jucăte cu primul serviciu.

Simona Halep, după ce a ajuns în turul trei la US Open: "E greu să gestionezi presiunea, dar cred că mă descurc destul de bine"

De știut:

  • Simona Halep, care participă pentru a 11-a oară la Grand Slamul american, s-a calificat pentru a cincea oară în turul al treilea.
  • În turul următor, Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre Elena Rybakina (Kazakhstan, 20 WTA şi favorită 19) și Caroline Garcia (Franţa, 62 WTA).
  • Prin calificarea în turul al treilea, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA.
  • Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale, în 2015. În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Simona Halep - Kristina Kucova, liveblog la US Open (6-3, 6-1)

Setul II

6-1 Simona câștigă fără probleme și acest game de serviciu și se califică în turul al treilea.

5-1 Încă un game impecabil pentru Halep, care a reușit câteva lovituri spectaculoase și a câștigat la 0 la retur.

4-1 Game perfect pentru Simona, care se impune la 0.

3-1 Kucova pune capăt seriei de șase game-uri consecutive câștigate de Simona. Sportiva noastră a avut o minge de breka, dar nu a reușit să o fructifice.

3-0 Simona rezistă incredibil în game, salvează trei mingi de break și se distanțează în setul secund.

2-0 Kucova nu mai găsește răspunsuri pentru jocul Simonei, sportiva noastră câștigă al cincilea game la rând.

1-0 Simona continuă seria câștigătoare servind foarte bine.

Setul I

6-3 Simona ratează primele două mingi de set, dar lovește excelent în lung de linie și o fructifică pe a treia (Kucova nu a mai putut răspunde).

5-3 Mult mai sigură pe ea, Simona confirmă break-ul cu un rever superb în lung de linie.

4-3 Simona revine de la 0-30, Kucova nu mai este la fel de sigură pe ea, și Halep trece din nou în avantaj.

3-3 Simona are probleme cu forehand-ul în acest debut de partidă (a comis 8 greșeli neforțate cu această lovitură). Halep comite duble, Kucova returnează foarte bine și recuperează break-ul.

3-2 Kucova lovește bine cu forehand-ul în lung de linie, Simona pune ceva presiune, dar Kristina își face serviciul.

3-1 Simona servește excelent, se deplasează la fel de bine și câștigă un game la 0.

2-1 Kucova forțează cu servicii spre reverul Simonei, jucătoarea noastră ajunge la 40-40, dar sportiva din Slovacia punctează pe tabelă.

2-0 Kucova încearcă să recupereze, egalează la 30, dar Simona rămâne concentrată și confirmă break-ul.

1-0 Simona începe perfect partida, ajunge rapid la 40-0 după erorile adversarei, pierde un punct, dar face break-ul cu o lovitură bună în lung de linie.

Meciul începe cu Kristina Kucova la serviciu.

Partida este arbitrată de francezul Damien Dumusois.

Iniţial, confruntarea era programată pe terenul 17, după un meci între ucraineanca Elina Svitolina (5 WTA şi favorită 5) şi spaniola Rebeca Masarova (231 WTA, venită din calificări).

Modificarea vine după ce japoneza Naomi Osaka (3 WTA şi favorită 3), care ar fi trebuit să joace pe terenul Arthur Ashe, a beneficiat în turul doi de neprezentarea Olgăi Danilovic (Serbia, 145 WTA).

De știut înaintea partidei

  • Halep și Kucova nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA.

  • Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale (2015). În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Cine este Kucova

Kristina Kucova (Slovacia) - 31 de ani, locul 111 WTA, 1.63 metri. A câștigat din tenis $1,333,570, iar cel mai bun loc ocupat a fost 71 (pe 12 septembrie 2016).

Cea mai bună performanță înregistrată în circuitul WTA: finalistă la Gdynia 2021 - a fost învinsă de belgianca Maryna Zanevska, scor 6-4, 7-6(4).

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.