Jucătoarea de tenis Naomi Osaka, câștigătoare a 4 turnee de Grand Slam, a devenit interesată de criptomonede după ce a aflat de dogecoin, moneda digitală creată ca glumă în 2013, relatează Markets Insider.

Naomi OsakaFoto: Ed JONES / AFP / Profimedia

Osaka a relatat în timpul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Bloomberg că a citit pe Twitter despre explozia interesului față de dogecoin chiar înainte de a vorbi cu agentul ei despre posibilitatea de a investi în criptomonede.

„Ca sportivi de performanță cariera noastră nu este atât de lungă așa că îmi place să fiu foarte inteligentă cu privire la aceasta”, fără a preciza însă dacă a cumpărat până la urmă criptomonede.

„Îmi place când agentul meu îmi spune despre oportunități și, într-un fel ciudat, îmi place să eșuez puțin fiindcă te face să înțelegi ce funcționează și ce nu”, a mai spus jucătoarea de tenis.

Prețul dogecoin a crescut cu aproape 5.700% anul acesta, o monedă valorând în prezent 27 de cenți, cu mult însă sub maximul istoric de 70 de cenți înregistrat în luna mai.

Pe platformele majore de tranzacționare a criptomonedelor volumul tranzacțiilor cu dogecoin a ajuns la aproape un miliard de dolari pe zi în al doilea trimestru al acestui an.

Osaka, care a investit în lanțul american de restaurante Sweetgreen și într-o echipă de fotbal feminin din Statele Unite, a vorbit în timpul interviului și despre „frenezia” de pe Reddit de anul acesta.

„Prietenului meu îi place cu adevărat să se trezească dimineața și să verifice ce se întâmplă. Eu nu sunt o persoană care să facă asta dar înțeleg atracția”, a relatat Osaka.

Jucătoarea japoneză de tenis a intrat recent pe piața tokenurilor nefungibile (NFT), lansând alături de sora sa mai multe obiecte digitale semnate prin intermediul platformei Autograph deținută de fostul jucător de fotbal american Tom Brady.

Citește și: