​Britanica Emma Răducanu (150 WTA) s-a calificat în turul doi de la US Open (ultimul turneu de Grand Slam al anului), după ce a învins-o în două seturi pe Stefanie Voegele (128 WTA).

Emma RăducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătoare cu origini românești, Răducanu (venită din calificări) a avut nevoie de o oră și 18 minute pentru a trece de Voegele (Elveția), scor 6-2, 6-3.

În turul următor, Emma se va confrunta cu Shuai Zhang (49 WTA), după ce jucătoarea din China s-a impus în fața americancei Hailey Baptiste (181 WTA), scor 6-3, 6-4.

Grație parcursului de la US Open, Răducanu se află pe locul 120 în clasamentul WTA în timp real. De asemenea, Emma va primi un cec în valoare de 115.000 de dolari.

Răducanu, în vârstă de 18 ani, s-a făcut remarcată în iulie 2021 la Wimbledon, unde a atins optimile de finală la prima sa participare la un turneu de Grand Slam.

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.