După ce în luna aprilie anunța că s-a vindecat de cancer, Carla Suarez Navarro a intrat din nou pe teren după înfrângerea din primul tur de la Roland Garros. Învinsă de Danielle Collins, favorita publicului, în prima rundă la US Open, sportiva iberică a fost ovaționată de fani la ieșirea din arenă.

Carla Suarez NavarroFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-o partidă desfășurată luni în primul tur de la US Open, Carla Suarez Navarro a fost învinsă de americanca Danielle Collins, 6-2, 6-4.

La ieșirea de pe teren, jucătoarea de tenis spaniolă a fost aplaudată în picioare de fanii prezenți, după o perioadă deosebit de grea din viața sa.

La începutul lui septembrie 2020, Suarez Navarro (32 de ani) a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin. Ea a urmat șase luni de chimioterapie, pentru ca ulterior să se poată întoarce la antrenamente.

Tenismena nu mai evoluase de la turneul organizat la Doha în februarie 2020, urmând pauza generată de pandemie și apoi diagnosticul de la începutul lunii septembrie.

Navarro anunțase la sfârșitul lui 2020 că plănuiește să se întoarcă pe teren, pentru ”a juca trei sau patru turnee, nu mai mult”. Sportiva își dorește foarte mult să se retragă pe terenul de tenis.

În urma eliminării de la Grand Slam-ul american, Navarro a declarat: ”Am pierdut, dar anul acesta a fost un cadou. Acum un an pe vremea aceasta, nu știam dacă voi mai putea fi pe teren sau nu. Sunt foarte fericită, deși în cariera mea nu am câștigat un Grand Slam și nu am ajuns prima jucătoare a lumii”.

Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, Oeiras - 2014 și la Doha, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

Navarro va debuta miercuri în proba de dublu de la US Open și a declarat că este pregătită să evolueze și la Billie Jean King Cup (fosta cupa Davis), dacă va fi convocată în echipa Spaniei, potrivit Reuters.