România a rămas fără trei dintre reprezentantele sale din prima zi de la US Open: după ce Irina Begu a pierdut cu Andrea Petkovic, lucurile nu au stat mai bine nici pentru Ana Bogdan și Gabriela Ruse. Cele două au părăsit Grand Slamul de la New York din runda inaugurală.

Ana BogdanFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Locul 108 în ierarhia mondială, Ruse a fost învinsă, scor 7-5, 6-0, de Marketa Vondrousova, fostă finalistă la Roland Garros (2019). Jucătoarea din Cehia (38 WTA) a avut nevoie de o oră și 28 de minute pentru a câștiga o partidă pe care a dominat-o.

Într-o altă dispută a zilei, Ana Bogdan (102 WTA) a fost depășită de ocupanta locului 231 WTA, Rebeka Masarova (Spania). A fost un meci incredibil de echilibrat, care a avut nevoie de trei tiebreak-uri pentru a putea fi stabilită învingătoarea.

A fost 6-7(9), 7-6(2), 7-6(9) pentru jucătoarea care reprezintă Spania. Meciul a fost unul maraton, de trei ore și 40 de minute.

Rezumatul partidei dintre Ana Bogdan și Rebeka Masarova:

Sursa video: Eurosport

Tot luni, Simona Halep a reușit calificarea în turul al doilea, sportiva noastră trecând de Camila Giorgi.

Pentru Halep va urma un meci cu Kristina Kucova (Slovacia) - 31 de ani, locul 111 WTA.

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.