​Irina Begu (63 WTA) a părăsit încă din primul tur US Open: românca a fost învinsă în două seturi de Andrea Petkovic (Germania, 68 WTA).

Irina BeguFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Campioană în această lună laCluj-Napoca, Petkovic s-a impus după o oră și 36 de minute de joc, scor 6-2, 7-6(3).

Irina, finalistă la Cleveland cu doar câteva zile în urmă, a avut mari probleme la serviciu în primul set: a câștigat doar 2 puncte cu și 4 cu . Begu a început mai bine setul secund, a condus cu 2-0, dar a fost nevoită să ceară un timeout medical (a continuat partida având piciorul bandajat) și adversara a reușit să revină.

Pentru prezența în primul tur, Irina Begu va primi un cec în valoare de 75.000 de dolari și 10 puncte în clasamentul WTA.

În turul următor, Andrea Petkovic o va întâlni pe Garbine Muguruza (10 WTA, favorită 9). Iberica a trecut de croata Donna Vekic (57 WTA), după un meci foarte echilibrat, scor 7-6(4), 7-6(5).

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.

Citește și: Simona Halep, în turul doi la US Open - VIDEO A trecut în două seturi de Camila Giorgi