Jucătoarea de tenis Johanna Konta (47 WTA), absentă la Wimbledon și JO Tokyo 2020 din cauza infectării cu coronavirus, a declarat înaintea US Open că nu știe dacă regretă sau nu faptul că nu s-a vaccinat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportiva britanică a fost nevoită să se retragă de la Wimbledon, după ce a intrat în contact cu un membru al echipei sale infectat, conform Reuters.

Ulterior, britanica a fost testată pozitiv în timp ce se afla în izolare. Din cauza faptului că i-a fost afectată pregătirea, Konta a fost nevoită să se retragă și de la JO Tokyo.

”(n.r. despre infectare) A fost o combinație de a mă simți bolnavă și a dormi. A fost o perioadă în care m-am întrebat de ce fix acum m-am infectat.

(n.r. întrebată dacă regretă că nu s-a vaccinat) Nu știu, nu sunt sigură”,a declarat Johanna Konta înainte de începerea US Open.

Britanicul Andy Murray, fost lider al clasamentului ATP, a declarat, duminică, că jucătorii ar trebui să se vaccineze împotriva coronavirusului, deoarece ei au o responsabilitate faţă de public.

Murray este de părere că sportivii trebuie să se imunizeze pentru că merg la turnee în întreaga lume. Mulţi dintre jucători au reţineri în privinţa vaccinului, iar organizatorii turneelor nu au decis ca vaccinarea să reprezinte o condiţie pentru participare.

Însă atenţia asupra sportivilor a crescut mai ales după ce s-a decis ca la US Open spectatorii să fie nevoiţi să prezinte dovada că li s-a administrat cel puţin o doză de vaccin.

Vaccinurile anti-Covid au fost disponibile la toate turneele ATP şi WTA înaintea US Open, însă mulţi sportivi sunt încă îngrijoraţi că eventualele efecte adverse le-ar putea afecta sezonul competiţional. Printre cei care nu s-au vaccinat se numără Stefanos Tsitsipas şi Novak Djokovic.