Românca Gabriela Ruse și britanica Emma Răducanu au obţinut, vineri, calificarea pe tabloul principal al turneului de la US Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ruse (108 WTA și favorită 7 în calificări), singura sportivă din România care a reușit să ajungă pe tabloul principal din calificări, a învins-o în ultimul tur pe italianca Federica Di Sarra (237 WTA), scor 6-3, 6-0. Meciul a durat o oră și 11 minute.

Tot vineri, Răducanu (150 WTA, jucătoare cu origini românești) a avut nevoie de o oră și 14 minute pentru a trece de Mayar Sherif (Egipt, 95 WTA și cap de serie nr. 4), scor 6-1, 6-4.

Răducanu, în vârstă de 18 ani, s-a făcut remarcată în iulie 2021 la Wimbledon, unde a atins optimile de finală la prima sa participare la un turneu de Grand Slam.

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.

Citește și:

US Open: Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Jaqueline Cristian, eliminate în ultimul tur al calificărilor

US Open: Cu cine vor juca fetele noastre în turul întâi - Simona Halep, duel foarte dificil