Naomi Osaka, care s-a retras de la ultima ediție a Roland Garros refuzând să participe la conferințele de presă, a stârnit o amplă discuție despre sănătatea mintală a atleților. Ca urmare a revoltei jucătoarei nipone, organizatorii de la US Open au luat o decizie importantă.

Naomi OsakaFoto: usopen.org

Jucătoarea de tenis în vârstă de 23 de ani surprindea pe multă lume în momentul în care alegea să nu participe la conferințele de presă de la ediția din 2021 a Roland Garros.

Invocând probleme în ceea ce privește sănătatea mintală, Osaka era amenințată cu excluderea de organizatori. Ulterior, chiar sportiva a anunțat că se retrage de la Grand Slam-ul francez.

Servicii medicale oferite de organizatorii de la US Open

Decizia sportivei a avut impactul scontat, iarorganizatorii de la US Open au anunțat instituirea serviciilor medicale care să furnizeze jucătorilor cel mai bun sprijin posibil în materie de sănătate mintală.

"US Open va lucra în strânsă colaborare cu personalul ştiinţific şi medical din circuitele feminin WTA şi masculin ATP la faţa locului, pentru a se asigura că jucătorii înţeleg serviciile medicale disponibile şi maniera de a le accesa dacă va fi cazul",se precizează într-un comunicat al organizatorilor de la Flushing Meadows.

Naomi Osaka (2 WTA) nu a practicat cel mai bun tenis al ei în ultima perioadă, fiind eliminată în optimile turneului WTA 1000 de la Cincinnati și în aceeași fază și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.