Pam Shriver, o legendă a tenisului american, susține că Serena Williams nu va mai reuși să câștige un alt Grand Slam, al 24-lea al carierei.

Serena WilliamsFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serena Williams nu a mai jucat un meci oficial de acum două luni, atunci când a suferit o accidentare la gleznă în prima rundă la Wimbledon.

Pam Shriver, fostă număr unu mondial la dublu, consideră că Serena nu va mai reuși să-și treacă în palmares un alt Grand Slam.

”Cred că Serena încearcă să dispară din atenția publicului în această perioadă. Cu toate acestea, ea nu și-a anunțat retragerea, deci cred că va participa la US Open.

Din păcate pentru ea, timpul se scurge. După ce a născut, Serena a participat la patru turnee majore unde a avut șansa de a câștiga. Nu a reușit, deși a avut oportunitatea.

Nu cred că Serena are forța să ducă la bun sfârșit șapte meciuri pe hard la US Open. Aș vrea să îmi demonstreze contrariul, dar nu a oferit destule dovezi că poate fi sănătatoasă și să realizeze ce și-a propus”, a declarat, conform Tennishead, campioana olimpică la dublu feminin din 1988.

Pam Shriver a vorbit la începutul lunii iulie și despre retragerea Serenei de la Wimbledon: "Este foarte greu de prevăzut ceea ce se va întâmpla, însă imi este efectiv imposibil să nu mă gândesc că a fost ultimul său meci la Wimbledon".

În vârstă de 59 de ani, Shriver este una dintre cele mai bune jucătoare din istorie la dublu. Americanca a adunat în carieră 21 de titluri majore: 7 la Australian Open, 4 la Roland Garros, 5 la Wimbledon și 5 la US Open.

În 1984, Pam a bifat o performanță incredibilă: a cucerit titlul la toate cele patru Grand Slamuri.

Pe de altă parte, Serena Williams a reușit să câștige 23 de titluri de Grand Slam de-a lungul carierei. Margaret Court are cele mai multe astfel de titluri cucerite: 24.