Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, a ajuns până în semifinalele turneului ATP 1000 de la Cincinnati, unde a fost învins de Alexander Zverev. Înaintea turneului de la US Open, jucătorul de tenis grec a declarat că nu are ca obiectiv câștigarea titlurilor, dorindu-și însă să ajungă primul în clasamentul ATP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul grec a reușit să-l devanseze acum două săptămâni pe Rafael Nadal, devenind al treilea jucător al lumii în clasamentul ATP. Ca obiectiv, Tsitsipas își dorește să devină numărul unu mondial, susținând că nu țintește însă spre câștigarea titlurilor.

"Sunt al treilea jucător al lumii și e foarte important pentru mine. Mi-am îndeplinit deja obiectivul pentru acest sezon, clasarea între primii trei tenismeni la nivel mondial.

Clasamentul este acolo pentru un scop. Semnifică ceva important. Cred că următorul pas este să fiu numărul unu mondial. Sper să pot ajunge acolo la un moment dat.

Am mai spus-o, nu țintesc câștigarea titlurilor. Nu vreau să cuceresc fiecare turneu la care joc. Ceea ce îmi doresc este calificarea în tururile care îmi permit să acumulez cele mai multe puncte”, a declarat Stefanos Tsitsipas, conform Tennis World.

Stefanos Tsitsipasa pierdut în semifinale la Cincinnati,în fața lui Alexander Zverev (5 ATP). Germanul, care a câștigat ulterior competiția, l-a învins pe numărul trei mondial, 6-4, 3-6, 7-6 (4). Pentru Tsitsipas, cât și pentru Zverev sau Novak Djokovic, urmează turneul de la US Open (30 august - 12 septembrie), utimul Grand Slam al anului.