Alexander Zverev trece printr-o perioadă foarte bună, după ce a cucerit medalia de aur la JO Tokyo 2020 în proba de simplu, cât și turneul ATP 1000 de la Cincinnati. Cu toate acestea, tenismenul german consideră că Novak Djokovic rămâne favorit la US Open.

Alexader Zverev si Novak DjokovicFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander Zverev (5 ATP) s-a impus, duminică, în finala turneului de la Cincinnati contra lui Andrey Rublev (7 ATP). La capătul a doar 59 de minute de joc, tenismenul german a cucerit al doilea turneu de categorie ATP 1000 din acest an, după Openul de la Madrid.

Sportivul german a cucerit și medalia olimpică de aur la JO Tokyo, în proba de simplu.

După succesul de la Cincinnati, Zverev a vorbit despre favoriții de la ultimul Grand Slam al anului.

Cred că Djokovic este încă favorit la US Open. Cu siguranță va juca un tenis incredibil. Djokovic este și odihnit, dar cred că sunt și alți jucători în formă foarte bună. Vom vedea ce va fi. Am încă mult de muncă și vom vedea cum îmi voi găsi ritmul la New York”, a declarat Zverev după turneul de la Cincinnati.

La ediția din 2020, Zverev a reușit să ajungă până în ultimul act, unde a fost învins de Dominic Thiem.

”La ediția de anul trecut a US Open încă îmi căutam jocul. Am fost aproape de a câștiga, iar anul acesta vom vedea cum vor merge lucrurile pentru mine. Abia aștept să văd ce îmi rezervă actuala ediție pentru că știu unde mă situez și de ce sunt în stare”, a adăugat germanul conform Reuters.

La turneul de la US Open (30 august - 12 septembrie), ultimul Grand Slam al anului, Rafael Nadal și Roger Federer nu vor participa din cauza unor accidentări.