Simona Halep (14 WTA) a fost nevoită să se retragă de la turneul WTA 1000 de la Cincinnati din cauza unei rupturi musculare. Cu toate acestea, ea nu va mai coborî în clasamentul mondial, dat fiind faptul că singura jucătoare care o putea întrece a fost eliminată de la competiția din Ohio.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu doar câteva ore înaintea partidei cu Jessica Pegula din turul al doilea al competiției de categorie WTA 1000 de la Cincinnati, Simona a anunțat că a suferit o ruptură musculară la adductorul drept și că se retrage pentru a evita o accidentare mai gravă.

Ca urmare a retragerii, Halep putea cădea pe locul 15, dar singura care o putea depăși, Ons Jabeur, a fost eliminată în optimi de Petra Kvitova.

Simona Halep a acuzat dureri în setul secund al partidei cu Magda Linette, dar a continuat și s-a calificat în turul al doilea după două ore și șapte minute de joc, scor 6-4, 3-6, 6-1. După meci, jucătoarea din Constanța a recunoscut că i-a fost teamă să nu se accidenteze din nou.

Pentru Halep, victoria din meciul cu Magda Linnete a fost prima după trei luni şi jumătate. La 12 mai, la turneul de la Roma, jucătoarea din Constanţa s-a accidentat la gambă în timpul partidei cu Angelique Kerber. Ea a revenit săptămână trecută la Montreal, dar a fost învinsă în meciul din turul doi, unde a fost acceptată direct, de americanca Danielle Collins.

După o perioadă de pauză, Simona Halep speră să poată participa la US Open, turneu ce începe pe 30 august.