Guvernul din Grecia l-a criticat pe Stefanos Tsitsipas pentru poziția luată față de vaccinarea anti-Covid, imputându-i faptul că nu are studiile de specialitate sau experiență în cercetare pentru a fi avizat în a vorbi despre vaccinurile anti-coronavirus.

Stefanos TsitsipasFoto: Ben Stansall / AFP / Profimedia Images

“El nu are nici cunoştinţele, nici studiile, nici munca de cercetare care să îi permită să-şi formeze acea opinie”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Economou.

El a precizat că Tsitsipas este un mare sportiv, însă aici este vorba de “abilitatea sa de a evalua nevoia de vaccinare sau dacă vaccinul a fost testat o perioadă suficientă”.

“Aş spune că persoanele care, prin excelentele performanţe în alte domenii, sunt o referinţă pentru publicul larg trebuie să fie de două ori mai precaute atunci când exprimă astfel de păreri”, a adăugat Economou.

Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, a anunțat că nu se va vaccina anti-Covid decât dacă imunizarea va deveni obligatorie în circuitul profesionist.

"Nimeni nu mi-a spus nimic. Nimeni nu a făcut vaccinarea un lucru obligatoriu. La un moment dat va trebui, sunt destul de sigur, dar până acum nu a fost obligatoriu pentru a juca, aşa că nu am făcut-o”, declarase Tsitsipas înainte de turneul de la Cincinnati.

La competiția din Ohio, SUA, tenismenul elen s-a calificat în sferturi, după victoria în fața lui Grigor Dimitrov.