A obținut prima victorie după o pauză de trei luni, dar nu va mai juca la Cincinnati - Simona Halep a suferit o nouă accidentare în meciul cu Magda Linette și a fost nevoită să se retragă înaintea partidei cu Jessica Pegula din turul al doilea al competiției de categorie "WTA 1000".

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu doar câteva ore înaintea partidei cu Jessica Pegula, Simona a anunțat că a suferit o ruptură musculară la adductorul drept și că se retrage pentru a evita o accidentare mai gravă.

"Din păcate, o radiografie din această dimineață a arătat că am o mică ruptură la adductorul drept și, din acest motiv, ar fi prea riscant să joc diseară. Mă voi odihni și voi face totul pentru a fi pregătită de US Open. Pentru fanii din Cincinnati, a fost drăguț să vă revăd" - Simona Halep, pe rețelele de socializare.

Simona Halep a acuzat dureri în setul secund al partidei cu Magda Linette, dar a continuat și s-a calificat în turul secund după două ore și șapte minute de joc, scor 6-4, 3-6, 6-1. După meci, jucătoarea din Constanța a recunoscut că i-a fost teamă să nu se accidenteze din nou.

"Teama este permanentă acum, pentru că a fost o accidentare destul de gravă la Roma, nu am mai trăit așa ceva și, să ți se rupă mușchiul, nu este o treabă ușoară. A durat ceva până am revenit și bineînțeles că sunt un pic temătoare. 3 luni fără meci jucat, faptul că nu am jucat meciuri oficiale, îmi e mai greu acum, dar, de la o zi la alta, parcă e mai bine" - Simona Halep, după meciul cu Magda Linette.

Pentru Halep, victoria din meciul cu Magda Linnete a fost prima după trei luni şi jumătate. La 12 mai, la turneul de la Roma, jucătoarea din Constanţa s-a accidentat la gambă în timpul partidei cu Angelique Kerber. Ea a revenit săptămână trecută la Montreal, dar a fost învinsă în meciul din turul doi, unde a fost acceptată direct, de americanca Danielle Collins.

"Western & Southern Open" are loc la Cincinnati, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $2,944,486 și se dispută în perioada 12-18 august. Pe tabloul principal sunt 64 de jucătoare, iar suprafața de joc este hard.