După ce Stefanos Tsitsipas a declarat înaintea începerii turneului de la Cincinnati că se va vaccina anti-Covid doar dacă va deveni obligatoriu, Simona Halep a ținut să încurajeze sportivii să se vaccineze.

HalepFoto: Profimedia Images

Simona Halep a primit vaccinul în luna februarie, iar anul trecut nu a calatorit în SUA pentru US Open din cauza restricțiilor pandemice.

”Nu îmi este frică (n.r. de infectarea cu Covid-19) pentru că sunt vaccinată. Mă simt protejată și am grijă. Port mască atunci când sunt înconjurată de oameni”, a declarat Simona Halep, prezentă la turneul WTA 1000 de la Cincinnati.

”Nu îmi plac bulele sanitare. Mă simt foarte stresată în ele. Așa că dacă oamenii s-ar vaccina, ar fi mai bine pentru că nu ar mai exista atâtea restricții”, a adăugat fostul număr unu mondial potrivit Reuters.

Stefanos Tsitsipas, numărul trei mondial, a anunțat recent că nu se va vaccina anti-Covid decât dacă imunizarea va deveni obligatorie în circuitul profesionist.

Vaccinarea împotriva Covid-19 a generat opinii diferite în lumea tenisului. Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, a afirmat în luna aprilie că speră ca vaccinul să nu devină obligatoriu pentru jucători şi a refuzat să răspundă dacă el însuşi s-a vaccinat. În schimb, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal consideră că sportivii trebuie să-şi joace rolul lor pentru ca viaţa să revină la o anumită formă de normalitate.

Simona Halep, în turul doi la Cincinnati

Simona Halep (14 WTA) a obținut marți prima victorie de la revenirea pe teren, în primul tur de la Cincinnati contra Magdei Linette (44 WTA). Halep a reușit în primul tur să treacă de Magda Linette (44 WTA) în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-1. Meciul a fost întrerupt o oră din cauza ploii, iar Halep a servit nu mai puțin de 11 ași.

În al doilea tur, în noaptea de miercuri spre joi, românca se va duela cu Jessica Pegula (30 WTA). Meciul din turul doi va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02.00, pe terenul 3.