Roger Federer a anunţat că nu va mai juca mai "multe luni", deoarece se pregăteşte să fie supus unei noi operaţii la genunchi. Elveţianul în vârstă de 40 de ani, de 20 de ori campion de Grand Slam, a suferit două operaţii la genunchi anul trecut, informează BBC.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Chiar dacă era înscris pe lista jucătorilor de la US Open (debutează pe 30 august), Roger Federer va rata Grand Slamul de la Flushing Meadows.

Într-o postare video pe Instagram, Federer a spus că speră că operaţia îi va oferi "o rază de speranţă" pentru a reveni pe teren. El a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, în iulie, şi apoi nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Voi fi în cârje multe săptămâni şi, de asemenea, în afara terenului pentru multe luni", a declarat Federer.

"Va fi dificil în anumite privinţe, dar, în acelaşi timp, ştiu că este lucrul corect de făcut, pentru că vreau să fiu sănătos, vreau să alerg şi mai târziu. De asemenea, vreau să-mi dau o rază de speranţă pentru a reveni în circuit cât de cât în formă.

Sunt realist, ştiu cât de greu este la această vârstă să fiu supus unei alte intervenţii chirurgicale, dar o să încerc. Vreau să fiu sănătos. Voi parcurge procesul de reabilitare cu un obiectiv, pentru că sunt încă activ, ceea ce cred că mă va ajuta în această perioadă lungă de timp", a adăugat elvețianul.

După ce a pierdut în faţa polonezului Hubert Hurkacz la Wimbledon, Federer, acum pe locul 9 în clasamentul ATP, a declarat că nu este sigur dacă va juca din nou la Grand Slamul londonez, scrie News.ro.

Federer a avut două operaţii pe genunchiul drept, în 2020, după Australian Open. În acest sezon, Roger Federer a disputat doar 14 meciuri oficiale. În vârstă de 40 de ani (a fost ziua lui pe 8 august), Federer a jucat în acest sezon la două Grand Slamuri (Roland Garros și Wimbledon) și la alte trei turnee: Doha, Geneva și Halle.