​A jucat ultima dată la Wimbledon, Grand Slam unde a fost eliminat în sferturi. Roger Federer a declarat forfait de la Toronto și Cincinnati, iar prea multe speranțe despre o posibilă participare la US Open nu sunt.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflat în plin proces de recuperare după problemele de la genunchi, Roger nu poate vorbi concret despre o dată a revenirii pe terenurile de tenis.

''Nu am făcut nimic de mult timp din cauza genunchiului. A trebuit să las totul să se regleze după Wimbledon. Săptămâna asta mă voi întâlni din nou cu medicii mei şi cu echipa mea, vom stabili cum ar trebui să meargă lucrurile. Dar pentru moment totul este încă puţin incert" - Roger Federer, pentru ziarul elveţian Blick.

Un alt obiectiv ratat de Federer din cauza problemelor medicale a fost Olimpiada de la Tokyo.

Elvețianul este înscris pe lista jucătorilor de la US Open (debutează pe 30 august), dar rămâne de văzut dacă Federer va putea sau nu să participe la Grand Slamul de la Flushing Meadows.

În acest sezon, Roger Federer a disputat doar 14 meciuri oficiale.

"Sunt mai puţine lupte, prin urmare accentul pe un singur meci este mai mare. Trebuie să învăţ asta", a mai precizat Roger făcând referire la faptul că în acest moment trebuie să înceapă să vadă lucrurile precum pugiliștii profesioniști.

În vârstă de 40 de ani (a fost ziua lui pe 8 august), Federer a jucat în acest sezon la două Grand Slamuri (Roland Garros și Wimbledon) și la alte trei turnee: Doha, Geneva și Halle.

În prezent, elvețianul se află pe locul 9 în ierahia mondială.