A disputat ultimul meci oficial în data de 12 mai, atunci când a părăsit în lacrimi terenul la Roma (o întâlnea pe Angelique Kerber). Simona Halep a absentat o perioadă îndelungată din circuitul WTA din cauza accidentării de la gambă, iar acum se află în fața marii reveniri pe teren. Danielle Collins, jucătoare aflată într-o formă bună, va fi adversara sportivei noastre.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fără să aibă neapărat așteptări mari de la prezența la Montreal (a cucerit Openul Canadei în două rânduri: 2016 și 2018), Simona Halep vrea în primul rând să vadă cum se va prezenta din punct de vedere fizic după o absență de lungă durată din circuitul mondial.

Sportiva noastră a ratat prezența la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.

Meciul Simonei din turul al doilea (în runda inaugurală a avut bye) va fi al patrulea de pe arena centrală de la Montreal (Iga Stade).

Vor avea loc înainte duelurile: Badosa vs Marino, Sabalenka vs Stephens și Konta vs Svitolina.

Partida Simonei cu Danielle nu va începe mai devreme de ora 02:00, ora României. Meciul va putea fi urmărit în direct pe Digisport 2.

De știut:

  • Simona Halep și Danielle Collins s-au întâlnit o singură dată, la US Openul din 2014. A fost 6-7(2), 6-1, 6-2 pentru sportiva noastră.
  • Pentru Simona Halep turneul de la Montreal este prima competiţie după accidentarea suferită la gambă. Halep nu a mai jucat din 12 mai, când s-a accidentat la turneul de la Roma.
  • National Bank Open (Monteal): 9-15 august, face parte din categoria WTA 1000. Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.

WTA Montreal: Simona Halep și teama de recidivă - Sportiva le-a spus jurnaliștilor canadieni că vrea copii