Daniil Medvedev a fost din nou în centrul unui moment tensionat, de data aceasta în turul doi al turneului ATP de la Toronto. Rusul a fost penalizat în meciul cu Alexander Bublik pentru că și-ar fi cerut scuze în timpul unui punct, după ce a fost aproape să-și lovească adversarul în față.

Daniil MedvedevFoto: Aurelien Morissard / Xinhua News / Profimedia

Meciul Daniil Medvedev (2 ATP) - Alexander Bublik (39 ATP) a fost unul spectaculos, la finalul căruia tenismenul rus s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4, în două ore de joc.

La 2-0 la game-uri și 30-0 pentru Medvedev în setul trei al partidei, rusul a trimis o minge puternică care a fost foarte aproape să-l lovească în față pe Bublik.

Acesta s-a apărat cu racheta, punctul continuând, timp în care Medvedev și-a cerut scuze.

Arbitra de scaun a considerat că rusul a obstrucționat desfășurarea punctului, cerându-și scuze, și i-a dat punctul lui Bublik.

Tenismenul din Kazahstana început să râdă copios, în timp ce Medvedev i-a cerut socoteală arbitrei. ”Asta va ajunge la TV. Îți poți imagina cât de prostească este această decizie?”, i-a spus Medvedev lui Bublik, care nu-și mai putea stăpâni râsul.

Meciul a continuat, nu înainte ca rusul să mai facă o serie de glume, întrebându-se unde a dispărut arbitrul.

Medvedev a fost și la JO Tokyo 2020 în centrul controverselor, după ce a cerut ca unui jurnalist să-i fie ridicată acreditarea pentru că l-a întrebat ce părere are despre cazurile de dopaj ale sportivilor ruși din ultimii ani. Rusul a fost eliminat în sferturile competiției de tenis din capitala Japoniei.

După victoria contra lui Bublik, Medvedev îl va întâlni în optimi pe câștigătorul partidei dintre James Duckworth (85 ATP) și Jannik Sinner (15 ATP).

Sursa Video: Tennis TV