Turneul ATP 1000 de la Shanghai a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia a venit în urma unor "discuţii aprofundate cu părţile implicate", printre care şi Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP), au precizat organizatorii într-un comunicat, subliniind că "sănătatea şi siguranţa personalului" este prioritatea sa şi că, ţinând cont de avansul pandemiei în China şi în întreaga lume, "nu este fezabilă" desfăşurarea evenimentului în acest an.

China s-a confruntat în ultimele săptămâni cu o explozie de cazuri de Covid-19, provenind de pe aeroportul din Nankin, capitala provinciei orientale Jiangsu, virusul propagându-se deja în alte regiuni ale ţării.

De peste un an, China a aplicat controale stricte la intrarea în ţară, pasagerii care aterizează pe pământ chinez fiind obligaţi să prezinte teste PCR şi anticorpi negativi, iar apoi să stea în carantină o perioadă de cel puţin două săptămâni într-un hotel stabilit de autorităţi şi plătit de călător.

Acesta este al doilea an consecutiv în care turneul Masters de la Shanghai este anulat din acelaşi motiv, alături de alte turnee programate în China în acest an, precum cele de la Chengdu şi Zhuhai, de categoria ATP 250, potrivit Agerpres.​