Numărul unu mondial Novak Djokovic și-a anunțat luni retragerea de la turneul ATP 1000 de la Cincinnati, ultimul turneu important înainte de US Open. Sârbul invocă timpul prea scurt de recuperare după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Novak DjokovicFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Am nevoie de puţin mai mult timp pentru a mă recupera după o călătorie destul de istovitoare din Australia la Tokyo. Din păcate, asta înseamnă că nu voi fi pregătit să concurez la Cincinnati în acest an, aşa că îmi voi concentra atenţia asupra US Open şi voi petrece ceva mai mult timp alături de familia mea. Ne vedem la New York!", a scris Djokovic pe reţelele de socializare.

În vârstă de 34 ani, sârbul este deţinătorul recordului de titluri de Grad Slam cucerite în circuitul profesionist (20), la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal.

El ar putea deveni primul jucător după Rod Laver în 1969 care câştigă patru titluri majore într-un singur sezon, cu condiţia să intre în posesia trofeului la US Open (30 august - 12 septembrie).

Djokovic, numărul 1 mondial, s-a confruntat cu probleme la recentele Jocuri Olimpice de la Tokyo, unde venise cu obiective mari, dar a plecat în final fără nicio medalie, dar şi cu o accidentare la umăr.

În urmă cu câteva zile, Roger Federer a anunţat că nu va participa la turneele Masters 1.000 de la Toronto şi Cincinnati, preferând să se concentreze asupra Openului Statelor Unite de la Flushing Meadows, potrivit Agerpres.

Turneul de la Cincinnati va avea loc pe între 15-22 august, în timp ce US Open se va desfășura între 30 august și 12 septembrie. Novak Djokovic este câștigătorul ultimei ediții de la Cincinnati, în timp ce Dominic Thiem a cucerit ultima ediție a US Open.