Tenismenul iberic Rafael Nadal a declarat înaintea turneului ATP 1000 de la Toronto că ultimele luni au fost grele pentru el din cauza accidentării suferite la picior. Locul trei mondial nu a participat la Wimbledon și JO Tokyo 2020, iar la revenirea în circuit a fost eliminat prematur la Washington.

HotNews.roFoto: Hotnews

La Citi Open, Lloyd Harris (50 ATP) i-a administrat lui Nadal prima înfrângere după revenire. Eliminat în optimi la Washington, ibericul a vorbit înainte de ATP 1000 Toronto despre greutățile întâmpinate în ultima perioadă.

”Au fost luni grele în ceea ce privește problemele fizice. Știu că nu sunt în vârf de formă, dar încerc să fiu mai bun ca la Washington și sunt pregătit pentru Toronto.

Unele situații sunt mai bune, altele mai complicate. După Paris, piciorul meu nu s-a refăcut. M-a durut foarte tare timp de câteva săptămâni și nu m-am putut antrena. 20 de zile nu am putut pune mâna pe rachetă. Am încercat să mă refac.

La Toronto, trebuie să îmi simt piciorul la fel ca înainte. Ca să îmi recapăt încrederea, trebuie să joc câteva săptămâni fără dureri”, a declarat Nadal, conform Reuters, înaintea turneului de la Toronto.

Nadal nu a luat startul la Wimbledon şi la Jocurile Olimpice din cauza unei accidentări la picior, iar la revenire nu a reușit să treacă de optimi la Washington.

La Toronto, Nadal este al doilea favorit. Turneul, care are loc între 9-15 august pe hard, face parte din seria celor de pregătire pentru US Open (se va disputa între între 30 august - 12 septembrie).