​Este înscrisă la turneul de la Montreal, iar recent a discutat cu jurnaliștii canadieni despre starea de sănătate. Simona Halep se teme de o recidivă înainte de revenirea pe teren după o pauză de trei luni de zile. De asemenea, sportiva noastră a adus în discuție și dorința de a avea copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep despre accidentare și revenirea pe teren

"Da, sunt puţin îngrijorată de această accidentare, deoarece a fost foarte profundă şi este foarte periculos să recidiveze repede dacă ceva nu merge bine în joc. Dar mă simt complet recuperată.

Sunt încrezătoare că mă voi simţi bine, dar trebuie să joc mai întâi un meci înainte să pot spune mai multe. (n.r. - despre un posibil duel cu Bianca Andreescu, în sferturi).

În primul rând, trebuie să pot juca primul meci. Este foarte greu să am vreo aşteptare cu privire la acest turneu. Vreau doar să rămân sănătoasă, ca să pot face tot posibilul pe teren şi să câştig primul joc.

Apoi, dacă se întâmplă asta, mă voi gândi la următorul meci. Sunt aici pentru a vedea cum va rezista corpul meu şi la ce nivel pot juca după această pauză" - Simona Halep, potrivit lapresse.ca, conform News.ro.

Nu se vede jucând până la 40 de ani precum Serena și Federer

"Nu, îmi este imposibil să joc încă zece ani, asta e sigur. Dar da, este inspirator faptul că ei încă mai pot juca la acel nivel la această vârstă (n.r. Serena Williams și Roger Federer).

Mă simt tânără în comparaţie cu ei, dar bătrână lângă toate aceste adolescente care vin la 17, 18 ani şi care pulverizează mingea.

Va fi prea mult să călătoresc în fiecare săptămână încă zece ani. Şi, de asemenea, vreau copii. Şi când îi voi avea, nu mă voi întoarce. Dar nu se ştie niciodată!" - Simona Halep.

Limba franceză care se învață în școlile din România

Uşor stânjenită, Halep le-a mărturisit canadienilor că nu vorbeşte limba franceză, deşi România face parte dintre cele 54 de state ale Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

"Dar cred că la voi se învaţă la şcoală, e adevărat?, i s-a atras atenţia Simonei Halep.

"Da... dar nu sunt bună la asta. Nu pot spune nimic în franceză! În afară de (mulţumesc foarte mult)", a răspuns Halep.

Simona ar trebui să joace în această săptămână la Openul Canadei.

Acceptată direct în turul doi, Simona se va confrunta cu învingătoarea duelului dintre Danielle Collins (SUA, 36 WTA) și Jil Teichmann (Elveţia, 65 WTA).

Pentru Simona Halep turneul de la Montreal este prima competiţie după accidentarea suferită la gambă. Halep nu a mai jucat din 12 mai, când s-a accidentat la turneul de la Roma.

National Bank Open (Monteal): 9-15 august, face parte din categoria WTA 1000. Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.