Va reveni pe terenul de tenis la Montreal, acolo unde ar trebui să participe la Openul Canadei. Simona Halep va părăsi TOP 10 WTA după 373 de săptămâni consecutive, iar recent a anunțat care va fi noul obiectiv odată cu întoarcerea în circuitul mondial.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep și motivația de moment

"Plăcerea jocului, pasiune faţă de acest sport şi faptul că îmi mai doresc să fac rezultate. Nu ştiu ce rezultate voi avea, nu pot să spun că mă gandesc la ceva anume, dar vreau să fiu din nou printre primele (n.r. în clasamentul WTA)" - Simona Halep, citată de AS.ro.

Despre părăsirea TOP 10 WTA

"Este departe (locul unu mondial), deja sunt pe 10. Sunt ani de zile de când n-am mai ieşit din TOP 10, vreo 7 ani şi jumătate. Este o relaxare mentală şi acum obiectivul este să reintru în zona jucătoarelor foarte bune, în TOP 5.

Nu ştiu dacă voi reuşi, dar nu am nimic de pierdut. Vreau doar să mă bucur de ceea ce pot să mai fac încă" - Simona Halep.

De știut:

  • Simona va pune astfel capăt unei serii de 373 de săptămâni consecutive în TOP 10 (Halep se află pe locul 8 în ierarhia all-time).

La ce turnee va juca Simona Halep în vara lui 2021

National Bank Open (Monteal): 9-15 august, face parte din categoria WTA 1000. Simona a câștigat competiția în 2016 și 2018.

Western & Southern Open (Cincinnati): 16-22 august, face parte din categoria WTA 1000. Are premii totale în valoare de $1.835.490.

US Open: 30 august - 11 septembrie. Este ultimul Grand Slam al sezonului. Cea mai bună performanță a Simonei a fost semifinala din 2015 (a fost învinsă de Flavia Pennetta).

Jucătoarea noastră a disputat ultimul meci oficial în data de 12 mai, atunci când a părăsit în lacrimi terenul din cauza unei accidentări la gambă (o întâlnea pe Angelique Kerber pe zgura de la Roma).