Alexander Zverer este omul momentului în tenisul mondial, germanul reușind să-l învingă pe Novak Djokovic (1-6, 6-3, 6-1) într-un moment în care liderul ATP părea invincibil. Sârbul a ratat marea ocazie a unui Golden Slam, iar la finalul partidei de vineri Zverev și-a cerut scuze după succesul contra sârbului.

Alexader Zverev si Novak DjokovicFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander a avut puterea să revină în meci după ce a cedat categoric primul set cu 6-1. Zverev l-a învins surprinzător pe Nole, iar la finalul partidei și-a cerut scuze.

Zverev își cere scuze după ce l-a învins pe Djokovic

"Îmi cer scuze, îmi pare rău pentru el. I-am spus lui Novak că este cel mai mare jucător din toate timpurile. Sunt 99% sigur că el va câștiga cele mai multe Grand Slamuri din istorie și cele mai multe turnee Masters.

Știu că juca pentru a cuceri Golden Slamul, îmi pare rău pentru el, dar nu poți să câștigi mereu" - Alexander Zverev, după victoria cu Novak Djokovic de la JO 2022.

Într-un 2021 de excepție în care a câștigat deja Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, Novak Djokovic își dorea aurul olimpic și titlul de la US Open pentru a bifa Golden Slamul.

În cele din urmă, sârbul va juca pentru medalia de bronz contra ibericului Pablo Carreno Busta.

Pentru aurul olimpic, Alexander Zverev se va duela cu rusul Karen Khachanov.