Winners Open, singurul turneu WTA din România, va avea loc între 1 - 8 august la Cluj-Napoca. La competiția de categorie WTA 250 vor participa jucătoare de talie mondială precum Alize Cornet, Sara Erani sau Andrea Petkovic, dar și jucătoare din România precum Ana Bogdan, Irina Begu sau Patricia Țig.

HotNews.roFoto: Hotnews

După prima ediție a turneului din 2020, Winners Open intră în familia WTA și la ediția din 2021, competiția va fi de categorie 250.

Fiind singurul turneu de tenis WTA din România, Winners Open va aduce la start jucătoare consacrate precum Alize Cornet, Andrea Petkovic, Sara Erani, Tereza Martincova sau Kristyna Pliskova.

Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan și Irina Bara vor fi reprezentantele României la turneul care va avea loc la Winners Sports Club, pe zgură.

32 de jucătoare se vor întrece la simplu și 16 echipe la dublu. Vor avea loc două zile de calificări, iar premiile puse în joc se ridică la 235.238 de dolari.

Meciurile se vor desfășura pe cele 3 terenuri oficiale, cu spectatori. Pe lânga acestea, vor fi amenajate trei terenuri de antrenament. Terenul principal de joc va fi amenajat cu o tribună cu capacitate de 1200 de persoane.

Turneul va fi difuzat la nivel global, în peste 150 de țări.