Naomi Osaka, locul doi mondial, a pierdut categoric în optimile turneului de tenis feminin de la JO 2020 în fața Marketei Vondrousova și a încercat să explice înfrângerea. Sportiva care a aprins vasul olimpic a dat vina în principal pe ”presiunea pusă pe aceste Jocuri”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marketa Vondrousova, fostă finalistă la Roland Garros (ediția din 2019), a trecut de Osaka în două seturi, 6-1, 6-4. Meciul a durat o oră și 10 minute, iar Osaka a comis 31 de greşeli neforțate.

După partidă, Naomi Osaka s-a arătat decepționată și a acuzat presiunea mare pusă pe competiția de la Tokyo.

Declarațiile lui Naomi Osaka

"Sunt foarte decepţionată pentru această înfrângere, dar îmi face mai rău decât altele. Totul a decurs prost astăzi şi este suficient să te uiţi la meciul meu că să-ți dai seama.

Este ca şi cum toate lucrurile pe care mă bazez de obicei m-au părăsit. Am impresia că atitudinea mea pe teren nu a fost bună, pentru că nu am ştiut să fac faţă presiunii".

Am impresia că a fost prea multă presiune în jurul acestor Jocuri. Cred, poate, pentru că nu am mai participat niciodată la Jocurile Olimpice şi pentru că a fost un an greu pentru mine. Dar rămân, totuşi, mulţumită de modul în care am jucat, ţinând cont că nu am mai fost în competiţie de ceva vreme", a declarat Osaka.

Jucătoarea niponă, una dintre principalele pretendente la aurul olimpic, venea după o absenţă de două luni din circuitul profesionist, din cauza unor probleme legate de stres, iar în ultimele trei zile a disputat trei partide, după ce vineri a aprins vasul olimpic, cu ocazia ceremoniei de deschidere a JO 2020, conform Agerpres.