Victoria lui Novak Djokovic la Wimbledon 2021 a făcut din nou senzație, pentru că sârbul, fără a juca la cel mai înalt nivel al său, a mai câștigat un Slam și i-a egalat pe rivalii săi Roger Federer și Rafael Nadal, scrie Tennis World USA.

Novak Djokovic, campion pentru a sasea oara la WimbledonFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Condiția fizică a lui Djokovic continuă să uimească și – deși a împlinit 34 de ani – mulți cred că el va putea continua în circuit încă mulți ani. În acest an, sârbul a depășit recordul celor mai multe săptămâni pe primul loc în topul ATP și a mai câștigat și al 20-lea trofeu de Grand Slam.

Următorul său obiectiv, nu prea îndepărtat, este Golden Slam, adică cele patru titluri de Grand Slam și aurul olimpic în același an, ceea ce ar fi considerat drept extraordinar - și nu doar în tenis, ci în sport în general.

Fost campion și actual comentator, Mats Wilander a făcut declarații interesante despre competiția pentru turnee de Grand Slam și numărul 1 în lume:

„Când te uiți la Roger Federer și Rafael Nadal îți spui: OK, poate că ei vor mai sta un an sau doi în circuit, dar apoi îl vezi pe Novak Djokovic și te gândești că mai poate juca încă 10 ani.

Pare mai inteligent decât jucătorul de tenis din trecut și marja pe care o are Nole față de ceilalți este imensă.

În finala cu Berrettini ar fi putut câștiga cu un triplu 6-3, ceea ce-ți arată cât de dominant este Novak, deși nu are serviciul lui Pete Sampras sau Roger Federer și cum reușește să domine până și pe iarbă.

Adevărul este că nu s-a îmbunătățit atât de mult pe iarbă, dar are mai multe corzi la arc decât adversarii săi, o simți când vine la fileu, armă pe care a perfecționat-o. Să nu mai vorbim despre apărarea lui incredibilă, știe exact unde și când să se deplaseze în fiecare moment” - Mats Wilander.