CFR Cluj a câștigat în deplasare cu Lincoln Red Imps, scor 2-1, prima mansă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Conduși, ardelenii au revenit prin dubla lui Debeljuh, iar Marius Șumudică a declarat joi că ar fi o ruşine istorică dacă ardelenii nu ar reuși calificarea.

Foto:

Marius Șumudică - ”Ne ardem licențele dacă pierdem cu Lincoln”

  • "Încerc să-mi recuperez jucătorii. A fost o deplasare extrem de grea, chiar dacă orice telespectator a văzut doar jocul la televizor. Ei te şi cataloghează ca o echipă care a luat adversarul de sus. N-am găsit locuri de cazare în Gibraltar, am stat în Spania, de aceea am şi plecat cu două zile înainte. La antrenamentul oficial, ne-a dat jos din autocar, controale la acte, la ce avem în autocar, adică nu e uşor.
  • Ne-am deplasat 60-70 de kilometri, am trecut graniţa, am intrat într-o altă ţară. Totul mi s-a părut contra. Nu am arătat ce trebuia să arătăm, recunosc, iar după pauză am controlat jocul. Importantă e victoria. Până acum, dacă am spus că jucăm un fotbal foarte frumos, am fost atacat că aş face comparaţie cu ex-antrenorii de la CFR. Am adus 3 puncte României, indiferent cum am făcut-o. Nu cred că mai sunt echipe mici. Important e că ne dă şansa de a ne califica.
  • Acum să mă scuze jucătorii, dar dacă nu ne calificăm după victoria cu 2-1, ar trebui să facem un foc de tabără în faţa stadionului şi să ne punem fiecare licenţele, să le ardem. Şi noi, şi jucătorii. Să ne lăsăm toţi. Atunci ar fi o ruşine istorică. Eu iau plusul - rezultatul. 2-1, cu şanse mari de calificare, cu şanse mari de a fi într-o competiţie europeană şi de a evolua până spre decembrie, cel puţin grupele Conference League. După care, ne vom bate de la egal la egal cu următoarea pretendentă, Slovan sau Young Boys", a declarat Şumudică, într-o conferinţă de presă.

Returul de la Cluj este programat pentru 28 iulie, de la 20:30.

Dacă va trece de Lincoln, campioana României se va duela în turul 3 cu învingătoarea din duelul Slovan Bratislava (Slovacia) - Young Boys (Elveția).