Româncele Monica Niculescu și Raluca Olaru și-au aflat adversarele din primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Jocurile Olimpice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Monica și Raluca nu au avut noroc la tragerea la sorți și vor da în runda inaugurală peste surorile Latisha Chan / Hao-Ching Chan (Taiwan / favorite 5).

Aflată pe locul 20 în ierarhia mondială de dublu, Latisha Chan a ocupat prima poziție în clasamentul WTA pe 23 octombrie 2017. Aceasta are 33 de titluri câștigate în carieră, în timp ce sora sa are 18 trofee în palmares.

Citește și: Adversara pe care Mihaela Buzărnescu o va întâlni în primul tur la JO de la Tokyo

Controversele din jurul echipei de tenis a României

Pe lângă Raluca Olaru și Monica Niculescu la dublu și Mihaela Buzărnescu la simplu, România putea avea mult mai multe tenismene la Tokyo. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Patricia Ţig şi Ana Bogdan nu vor participa la Jocurile Olimpice din motive diferite.

Simona Halep s-a accidentat la turneul de la Roma din mai și nu a mai jucat de atunci un meci oficial. Deși trebuia să participa la Wimbledon, fostul număr 1 mondial nu a mai putut să-și apere trofeul și a declarat forfait și pentru Tokyo. Sorana Cîrstea, pe de altă parte, a anunțat că este accidentată și nu va participa nici ea la Olimpiadă.

Irina Begua anunțat și ea că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru că suferă de mononucleoză, o boală virală, aceasta împiedicând-o să joace pentru moment. Patricia Țig a anunțat la mijlocul lunii iunie că nu va participa la JO din cauza accidentărilor, dar a punctat că nu îi pare rău pentru decizie. Deși devenise eligibilă pentru competiție, Ana Bogdan a refuzat să participe la Tokyo.

Retragerea în masă a tenismenelor române de la Tokyo a declanșat un scandal de proporții în țară. Ion Țiriac a renunțat la președinția Federația Română de Tenis, în timp ce Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că taie finanțarea tenisului românesc. Țiriac a replicat că nu are ce să taie, pentru că ministerul nu a susținut federația în ultimii ani.