Mihaela Buzărnescu a plecat marți spre Tokyo. Singura jucătoare de tenis care va reprezenta România în proba de simplu de la Jocurile Olimpice a glumit spunând că se va retrage dacă va câștiga o medalie.

HotNews.roFoto: Hotnews

CS Dinamo a anunţat, săptămâna trecută, că Mihaela Buzărnescu a fost acceptată pe lista calificaţilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

COSR a primit confirmarea acreditării sale din partea Comitetului de Organizare Tokyo 2020 şi astfel jucătoarea de tenis va participa la Jocurile Olimpice. Mihaela Buzărnescu, 33 de ani, este a treia reprezentantă a acestei discipline care va juca la Tokyo. Raluca Olaru şi Monica Niculescu sunt deja parte a Team Romania şi vor concura în proba de dublu”, a anunţat şi COSR, tot în social media.

Ce a spus Mihaela Buzărnescu înainte de plecarea la Tokyo:

  • "Sunt fericită pentru că mi-am dorit să pot participa la un campionat olimpic. Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că, în ultima vreme, joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune.
  • Aş fi plătit eu ca să fiu acolo pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat. Eram deja resemnată şi a venit această veste, în urmă cu câteva zile, şi nici n-am avut timp să mă bucur că a trebuit să fac foarte multe formalităţi ca să pot pleca.
  • În tenis, ştiţi cum e, nu contează atât de mult clasamentul, contează forma din ziua respectivă. Nu trebuie să te bazezi pe clasametul unei jucătoare sau adversare, dar, bineînţeles, dacă s-au retras câteva jucătoare de top, sigur că e o şansă în plus (n.r. să câştige o medalie).
  • Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Mă las de tenis după aia! Nu, glumesc! Eu am mai jucat acolo un ITF mai mare şi am făcut finala, deci ştiu centralul, am jucat vreo trei sau patru meciuri acolo.
  • Sunt sigură că fiecare are motivul ei pentru care nu participă şi trebuie întelese. Fiecare ştie mai bine, eu nu pot să judec pe nimeni, e alegerea fiecarei jucătoare, eu pot să spun doar despre mine că îmi doream foarte mult sa merg. Sigur că e ca şi un Grand Slam, mai mult poate, fiind doar la patru ani, aşa că, da, o medalie olimpică e unică" - Mihaela Buzărnescu, pentru Telekom Sport.

Raluca Olaru și Monica Niculescu vor mai participa la competiția de tenis de la Olimpiadă din partea României, dar în proba de dublu.

Retragerea în masă a tenismenelor române de la Tokyo a declanșat un scandal de proporții în țară. Ion Țiriac a renunțat la președinția Federația Română de Tenis, în timp ce Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că taie finanțarea tenisului românesc. Țiriac a replicat că nu are ce să taie, pentru ministerul nu a susținut federația în ultimii ani.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie - 8 august 2021.