Controversatul Benoit Paire (49 ATP) a reușit lovitura zilei de luni la turneul de categorie ATP 250 de la Gstaad.

HotNews.roFoto: Hotnews

După un serviciu care l-a întins serios pe Jozef Kovalik (130 ATP), Paire a câștigat punctul cu o scurtă cu foarte mult efect la care slovacul nu a mai ajuns.

Benoit Paire (favorit 6) l-a învins în două seturi pe Kovalik, scor 6-3, 7-6(2).

În optimile competiției de la Gstaad (Elveția), francezul se va confrunta cu învingătorul partidei dintre olandezul Tallon Griekspoor (105 ATP) și argentinianul Juan Londero (140 ATP).

Controversele din jurul lui Benoit Paire

La jumătatea lunii martie, Benoit Paire șoca cu o declarație: „Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut.

Dacă tu câştigi un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un (n.r. - exceptare de la prima manşă), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?".

Pe 11 aprilie, după meciul cu australianul Jordan Thompson, de la Monte Carlo, Paire a recidivat în conferinţa de presă, prin declaraţii neconforme eticii tenisului.

„Toți spun că e vorba de Monte Carlo, dar jucăm într-o atmosferă dezolantă. Circuitul ATP a devenit putred, astfel că nu îmi pasă dacă pierd sau câștig, nu mai simt nimic. Am luat 12.000 de euro, am stat într-o cameră drăguță de hotel, apoi mă duc acasă", declarase Benoit Paire după meciul pierdut în runda inaugurală de la Monte Carlo.

Ca urmare, francezul a fost exclus din selecționata Franței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.​​

La Roland Garros, rămas fără sponsor pentru echipament, sportivul a decis să se îmbrace exact ca și copiii de mingi.