După ce a ratat cele mai importante obiective ale sezonului (Roland Garros, Wimbledon, Jocurile Olimpice) din cauza acidentării suferite la Roma, Simona Halep (9 WTA) nu figurează nici pe tabloul principal al Rogers Cup, turneu de categorie "WTA 1.000", care în acest an are loc la Montreal.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dacă nu va solicita un wild card, aceasta este a patra competiţie importantă pe care Halep o ratează din cauza accidentării suferite la gambă, la 12 mai, la Roma. De asemenea, Simona a renunțat în ultimul moment și la turneul de la Bad Homburg.

Simona Halep a câştigat Rogers Cup în 2016şi 2018şi a fost finalistă în 2015. Ultima ei prezenţă în Canada a fost în 2019, când a fost eliminată în sferturi. În 2020, competiţia nu s-a ţinut.

Nici americanca Serena Williams, acum pe locul 16 WTA, nu s-a înscris la turneul de la Montreal.

Nu vor lipsi însă jucătoarea canadiană Bianca Andreescu, locul 5 WTA, şi japoneza Naomi Osaka, locul 2 WTA. Pentru Osaka va fi a doua competiţie importantă la care participă după JO şi după ce s-a retras de la Roland Garros.

Dintre românce, doar Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, a fost acceptată pe tabloul principal la Montreal.

Programat între 9 şi 15 august, Rogers Cup este primul turneu important din seria care precede ultimul Grand Slam al anului, US Open.

Următoarea competiţie la care Halep ar putea participa este cea de la Cincinnati (16-22 august), tot de categorie WTA 1.000, informează News.ro.