După ce Serena Williams a afirmat că nu va lua parte la Jocurile Olimpice, echipa SUA a mai pierdut un nume important: Cori Gauff a anunțat că a fost testată pozitiv la coronavirus și va rata astfel participarea la competiția de la Tokyo.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt atât de dezamăgită să împărtășesc cu voi faptul că am fost testată pozitiv la COVID și nu voi putea juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo. A fost întotdeauna un vis să reprezint SUA la Jocurile Olimpice și sper că vor mai exista șanse să fac acest lucru să devină realitate. Vreau să urez mult noroc echipei SUA și Jocuri sigure pentru fiecare participant și întreaga familie olimpică", a scris Gauff pe Twitter.

În acest moment, echipa SUA pentru JO de la Tokyo este formată din Jennifer Brady (15 WTA), Jessica Pegula (27 WTA) și Alison Riske (35 WTA). Serena Williams și Sofia Kenin s-au calificat, dar au refuzat locurile, în timp ce Venus Williams (cea mai decorată jucătoare din istoria competițiilor olimpice de tenis) nu s-a calificat la simplu.

O sumedenie de sportivi s-au retras deja de la Tokyo, printre care Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Serena Williams şi Bianca Andreescu.