Simona Halep și Sorana Cîrstea pot fi considerate marile absențe ale României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Deși nu vor participa, Camelia Potec consideră că nu poate fi vorba de lipsă de interes din partea celor două sportive.

HotNews.roFoto: Hotnews

Camelia Potec, președintele Federației de Natație, nu are niciun semn de întrebare cu privire la dorința Simonei Halep și a Soranei Cîrstea de a participa la Olimpiada de la Tokyo, deși cele două sportive au declarat forfait.

Ce a spus Camelia Potec despre Halep și Cîrstea

  • "Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana și cu toate fetele de la tenis. Motivația de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, legată de accidentări. Ceea ce doresc eu să spun în momentul de față e că ele la toate turneele le care participă reprezintă țară.
  • Ne bucurăm de fiecare dată când reușesc să câștige turnee. În dreptul numelor lor apare și steagul României și numele țării. Ele își reprezintă în continuare cu cinste țara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediție a Jocurilor Olimpice.
  • Unele fete au participat și la alte ediții. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediții. Ne știm foarte bine și știu cât de mândră a fost să își reprezinte țara la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că și-au dorit să participe. Nu cred că e normal să spunem noi că da, ar fi putut participa. E o minciună asta. Sănătatea sportivilor e cea mai importantă", a declarat președintele Federației de Natație, pentru playsport.ro.

Simona Halep s-a accidentat la turneul de la Roma din mai și nu a mai jucat de atunci un meci oficial. Deși trebuia să participa la Wimbledon, fostul număr 1 mondial nu a mai putut să-și apere trofeul și a declarat forfait și pentru Tokyo. Sorana Cîrstea, pe de altă parte, a anunțat că este accidentată și nu va participa nici ea la Olimpiadă.

Retragerea în masă a tenismenelor române de la Tokyo a declanșat un scandal de proporții în țară. Ion Țiriac a renunțat la președinția Federația Română de Tenis, în timp ce Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că taie finanțarea tenisului românesc. Țiriac a replicat că nu are ce să taie, pentru ministerul nu a susținut federația în ultimii ani.

Tenisul românesc va fi reprezentat la Tokyo prin Raluca Olaru și Monica Niculescu la dublu și Mihaela Buzărnescu la simplu.