Eliminat în sferturi de la Wimbledon, Roger Federer a anunţat, marţi, că nu va evolua la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza unei accidentări la genunchi.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Din păcate, în timpul sezonului de iarbă, am suferit din nou o problemă la genunchi şi am acceptat că trebuie să mă retrag de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt foarte dezamăgit, deoarece a fost o onoare şi un punct culminant al carierei mele de fiecare dată când am reprezentat Elveţia.

Am început deja recuperarea în speranţa de a reveni în circuit mai târziu, în această vară. Îi doresc multă noroc întregii echipe elveţiene şi o voi încuraja cu putere de la distanţă. Ca întotdeauna, Hopp Schwiz!", a scris Federer, vicecampion olimpic în 2012, marţi, pe reţelele de socializare.

Roger Federer (9 ATP, favorit 6) a fost eliminat de polonezul Hubert Hurkacz (cap de serie numărul 14) în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Cu puţine meciuri disputate după accidentarea suferită la genunchi în ianuarie 2020, Federer, de opt ori campion la Wimbledon, a fost întrecut în trei seturi, 6-3, 7-6(4), 6-0, după un meci de o oră şi 48 de minute.

Elveţianul va împlini 40 de ani la 8 august, ziua în care se închid Jocurile Olimpice de la Tokyo, scrie News.ro.

Numele lui Roger Federer se adaugă unei lungi liste de abandonuri pentru turneele de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice, între care Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Serena Williams şi Bianca Andreescu.

Novak Djokovic, numărul 1 ATP, nu a luat încă o decizie cu privire la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ​