Tenismenul belgian David Goffin (20 ATP) a anunțat marți că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, nefiind refăcut după o accidentare la gleznă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Turneul începe pe 24 iulie, iar eu nu am pus încă mâna pe rachetă...Timpul este prea scurt pentru mine pentru Jocurile Olimpice de data aceasta", a declarat jucătorul din Liege pentru radio-televiziunea francofonă RTBF.

"Nu este o veste bună, pentru că eram hotărât să particip la aceste Jocuri, chiar şi în condiţii foarte speciale", a adăugat el pentru jurnalul Le Soir.

Goffin s-a accidentat la turneul de la Halle (Germania), la jumătatea lunii iunie, şi nu a putut participa la turneul de la Wimbledon. El suferă de o dublă fisură ligamentară.

Numele lui David Goffin se adaugă unei lungi liste de abandonuri pentru turneele de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice, între care Rafael Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Serena Williams şi Bianca Andreescu.

Novak Djokovic, numărul 1 ATP, nu a luat încă o decizie cu privire la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. ​

Goffin (30 ani) a participat la JO de la Londra din 2012 (eliminat în primul tur) şi în 2016 la Rio de Janeiro (eliminat în optimi), potrivit Agerpres.