Novak Djokovic, proaspătul campion de la Wimbledon, și-a asigurat deja calificarea la Turneul Campionilor, desfășurat la Torino în luna noiembrie.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Niciodată un jucător nu se calificase pentru Turneul Campionilor a doua zi după Wimbledon. Impunându-se duminică la Londra, unde l-a învins în finală pe italianul Matteo Berrettini (6-7 [4], 6-4, 6-4, 6-3), Novak Djokovic, care a câştigat în acest an şi Openul Australiei şi Roland Garros, şi-a asigurat deja biletele pentru marea finală a circuitului profesionist.

"Sunt bucuros că m-am calificat atât de devreme pentru Torino. Fanilor italieni le place mult tenisul, aşa că sunt sigur că va fi un eveniment mare cu o atmosferă extraordinară", a declarat jucătorul sârb într-un comunicat.

Grecul Stefanos Tsitsipas, finalist la Roland Garros şi semifinalist la Openul Australiei în acest sezon, ar putea fi al doilea jucător care se califică oficial la Turneul Campionilor, ce va avea loc în acest an între 14 şi 21 noiembrie.

Londra a găzduit anul trecut pentru ultima oară Turneul Campionilor. Competiţia a fost mutată la Torino începând din 2021, urmând să rămână în metropola italiană cel puţin până în 2025, potrivit Agerpres.