Gabriela Ruse poate fi considerată omul momentului în tenisul românesc după ce a cucerit duminică turneul de la Hamburg. Organizatorii turneului WTA 250 de la Cluj-Napoca nu au trecut cu vederea forma bună a tenismenei, astfel că i-au oferit un wildcard pentru competiția din Ardeal.

Gabriela RuseFoto: AXEL HEIMKEN / AFP / Profimedia

Organizatorii turneului de categorie WTA 250 de la Cluj-Napoca, Winners Open, au anunţat, luni, că îi oferă unul dintre wildcard-uri jucătoarei Elena Gabriela Ruse, proaspătă câştigătoare a primului ei trofeu din carieră, la Hamburg.

Pe tabloul principal mai figurează Patricia Maria Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan şi Irina Bara.

Primul turneu WTA găzduit de Cluj-Napoca va avea loc pe zgură, între 1 şi 8 august, la Winners Sports Club. Turneul va fi dotat cu premii totale în valoare de 235.000 de dolari.

Elena-Gabriela Ruse, locul 198 WTA, venită din calificări, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 250 de la Hamburg, cu premii de 189.708 euro.

Ea a învins-o, în finală, cu scorul de 7-6 (6), 6-4, pe germana Andrea Petkovici, locul 130 WTA. Este primul titlu WTA al carierei pentru Ruse.

După acest succes, jucătoarea română a urcat 65 de poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 133.

În această săptămână, ea era pe tabloul principal al turneului WTA 250 de la Praga, dar s-a retras, fiind înlocuită de un lucky loser, rusoaica Anastasia Gasanova, locul 171 WTA, potrivit News.ro.