Câștigător la Wimbledon după o finală de patru seturi cu Matteo Berrettini, Novak Djokovic a recunoscut că încă nu știe dacă va lua parte la Jocurile Olimpice de la Tokyo sau nu.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Planul meu a fost mereu acela de a participa la Jocurile Olimpice. Însă acum sunt puţin împărţit, şansele sunt de 50/50 din cauza a ceea ce am auzit de două zile", a spus Djokovic.

Faptul că JO 2020 (23 iulie - 8 august) vor avea loc în cele din urmă în principal cu porţile închise, în condiţiile creşterii numărului cazurilor de Covid-19 în Japonia, nu este o veste bună pentru Nole. ”Am fost dezamăgit să aud asta", a comentat el.

"Am auzit, de asemenea, că vor exista multe restricţii în Satul Olimpic. Este posibil să nu avem voie să vedem alţi sportivi concurând şi voi fi limitat în privinţa numărului de oameni pe care îi pot lua cu mine în echipa mea", a regretat liderul clasamentului ATP.

"Va trebui să mă gândesc la asta", a adăugat Djokovic, la câteva minute după victoria din finala împotriva italianului Matteo Berrettini, care i-a adus campionului sârb al 20-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, egalându-i astfel pe elveţianul Roger Federer şi pe spaniolul Rafael Nadal.

Sârbul și-a trecut în palmares al șaselea trofeu la All England Club (l-a învins pe Matteo Berrettini, scor 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3), iar în total a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam, performanță cu care i-a egalat pe marii săi rivali, Roger Federer și Rafael Nadal.

În vârstă de 34 ani, Novak Djokovic a câştigat primele trei turnee de Grand Slam ale sezonului (Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon), iar o victorie la Jocurile Olimpice, urmată de un succes la US Open l-ar face să devină al doilea jucător din istoria tenisului care reuneşte un "Golden Slam", după germanca Steffi Graf (în 1988), potrivit Agerpres.