​Simona Halep a fost nevoită să renunțe la cele mai importante obiective ale sezonului (Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice), după abandonul de la Roma cauzat de o accidentare la gambă. După finala de la All England Club, antrenorul Darren Cahill a anunțat când va reveni românca pe teren.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

"Am primit un mesaj de la Simona chiar după finală, urmărește tenis din nou, ceea ce este foarte bine. Speră că va juca în curând, a avut o vacanță de două săptămâni, este în Italia. Va reveni la antrenamente săptămânile următoare, sperăm să fie în regulă pentru Cincinnati", a spus Cahill, pentru Eurosport.

Turneul WTA de la Cincinnati va avea loc în perioada 14 - 22 august, iar suprafața de joc este hard. Campioana en-titre este Victoria Azarenka, după ce Naomi Osaka s-a retras înaintea finalei din cauza unei accidentări.

Campioană la Wimbledon în 2019, Simona Halep a pierdut multe puncte în clasamentul WTA și va coborî până pe locul 9.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.