Dezamăgită după ce a pierdut finala de la Wimbledon, Karolina Pliskova (rămasă fără titlu de Grand Slam) nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a plâns în timpul ceremoniei de premiere.

HotNews.roFoto: Hotnews

Karolina Pliskova a pierdut ambele finale de Grand Slam disputate: US Open 2016 (învinsă de Angelique Kerber) și Wimbledon 2021 (învinsă de Ashleigh Barty). Jucătoarea din Cehia are în palmares 16 titluri WTA.

"Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit aici. M-am bucurat enorm de fiecare clipă petrecută pe acest teren. Eu nu plâng niciodată, dar acum...

Vreau să o felicit pe Ash, a jucat incredibil, am încercat să o încurc, să-i fac probleme, am făcut tot ce am putut, dar ai fost fenomenală azi. Felicitări!

Vreau să mulțumesc tuturor celor din echipa mea. Tot succesul meu li se datorează, fără ei nu aș fi aici niciodată. Indiferent de trofeul pe care l-am primit, am avut 3 săptămâni incredibile aici și vă mulțumesc enorm pentru că mi-ați fost alături", a spus Karolina Pliskova, după meci.

Ashleigh Barty și-a respectat statutul de mare favorită la cucerirea trofeului de la All England Club, lidera mondială devenind noua campioană de la Wimbledon. Pe iarba londoneză, australianca a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Karolina Pliskova.

După o oră și 55 de minute, Barty a avut câștig de cauză, scor 6-3, 6-7(4), 6-3. Este al doilea titlu de Grand Slam cucerit de lidera mondială (după Roland Garros 2019).

Citește și: